|
|
Ekologiczna m±ka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest star± odmian± pszenicy. W starożytno¶ci ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna m±ka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana...
|
Nasza cena:
14.56zł
|
|
Bio Skrobia kukurydziana 200 g
|
Nasza cena:
8.37zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. M±ka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta nale¶nikowego, a także do dań m±cznych.
|
Nasza cena:
10.32zł
|
|
Ekologiczna m±ka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta nale¶nikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w poł±czeniu z innymi m±kami.
|
Nasza cena:
12.29zł
|
|
M±ka żytnia chlebowa nadbużańska typ 720
|
Nasza cena:
11.17zł
|
|
M±ka jasna składa się ze 100 % ziaren PSZENICY dawnych odmian uprawianych w certyfikowanych, polskich gospodarstwach ekologicznych. Mielona pradawnym sposobem w młynie wodnym. Zawiera wszystkie czę¶ci ziarna - Ľródło błonnika i składników mineralnych oraz rozdrobnione pszenne zarodki.
|
Nasza cena:
12.61zł
|
|
Bio M±ka pszenna chlebowa nadbużańska typ 750 1 kg
|
Nasza cena:
12.61zł
|
|
Ekologiczna m±ka ŻYTNIA typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrz±dzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów...
|
Nasza cena:
9.23zł
|
|
Ekologiczna m±ka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
|
Nasza cena:
5.71zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA "chlebowa" otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów m±cznych.
|
Nasza cena:
10.56zł
|
|
M±ka kukurydziana bezglutenowa. Nadaje się do przygotowania róznych kluseczek i wkładek do zup, można j± dodawać do ciasta na pieczywo i kołacze.
|
Nasza cena:
6.66zł
|
|
Maranta trzcinowata jest dobrym ¶rodkiem wi±ż±cym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek, budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej ¶wietnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także...
|
Nasza cena:
50.26zł
|
|
Ekologiczna m±ka owsiana charakteryzuje się wysok± zawarto¶ci± błonnika pokarmowego. Polecamy do wypieku pieczywa mieszanego w poł±czeniu z m±k± pszenn± lub żytni± oraz do wypieków słodkich, ciasta nale¶nikowego, blinów, placków.
|
Nasza cena:
6.48zł
|
|
Ekologiczna m±ka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakuj±co syc±ca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej m±ki do wypieku ciast i pieczywa.
|
Nasza cena:
33.46zł
|
|
M±ka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrz±dzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.
|
Nasza cena:
15.41zł
|
|
Panierka kukurydziana nie zawieraj±ca glutenu. Alternatywa dla zwykłej panierki - bułki tartej. ¦wietnie sprawdzi się do mięs, ciast, zagęszczenia sosów i zup.
|
Nasza cena:
9.58zł
|
|
M±ka orkiszowa jasna nadbużańska typ 700
|
Nasza cena:
19.31zł
|
|
Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.
|
Nasza cena:
8.74zł
|
|
Ekologiczna m±ka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. M±ka z PSZENICY samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także nale¶ników i gofrów.
|
Nasza cena:
8.98zł
|
|
Ekologiczna m±ka ryżowa jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, nale¶ników, placków.
|
Nasza cena:
16.28zł
|
|