|
|
Sypka mieszanka do przygotowania ciast. Produkt bezglutenowy.
|
Nasza cena:
16.01zł
|
|
M±ka migdałowa Z jednej strony powinna być produktem dobrze znanym, z drugiej jednak budzi spore zainteresowanie i jest pewnego rodzaju odkryciem. To bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje. Czym wyróżnia się m±ka migdałowa, jakie ma zastosowanie, i czy...
|
Nasza cena:
35.09zł
|
|
MˇKA MIGDAŁOWA Z jednej strony powinna być produktem dobrze znanym, z drugiej jednak budzi spore zainteresowanie i jest pewnego rodzaju odkryciem. To bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje. Czym wyróżnia się m±ka migdałowa, jakie ma zastosowanie, i czy...
|
Nasza cena:
20.79zł
|
|
Ekologiczna m±ka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakuj±co syc±ca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej m±ki do wypieku ciast i pieczywa.
|
Nasza cena:
30.12zł
|
|
Skrobia kukurydziana Kraj pochodzenia: Słowacja
|
Nasza cena:
11.89zł
|
|
M±ka ryżowa M±ka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodł±cznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotn± czę¶ci± diety bezglutenowej. W Kraju Kwitn±cej Wi¶ni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako...
|
Nasza cena:
12.39zł
|
|
M±ka z cieciorki Besan - niezast±piony składnik kuchni indyjskiej oraz ważny element diety ro¶linnej i bezglutenowej. Chociaż nie jest jeszcze tak popularny jak m±ka pszenna, to cieszy się uznaniem w¶ród miło¶ników nowych smaków, zdrowego odżywiania i eksperymentów kulinarnych. Co warto o nim...
|
Nasza cena:
14.49zł
|
|
M±ka gryczana M±ka gryczana (tatarczana) jest ciemn± m±k± uzyskiwan± przez zmielenie ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalony smak. Zastosowanie M±kę gryczan± używa się wła¶ciwie wszędzie tam, gdzie używa się m±kę pszenn±: ciasta, nale¶niki, makarony. Należy pamiętać, aby mieszać m±kę...
|
Nasza cena:
12.49zł
|
|
M±ka sojowa Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
15.99zł
|
|
Ekologiczna m±ka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w poł±czeniu z m±k± ryżow±, także do nale¶ników i placków w poł±czeniu z m±k± gryczan±. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.
|
Nasza cena:
12.05zł
|
|
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadaj±c im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do...
|
Nasza cena:
8.13zł
|
|
MˇKA KOKOSOWA Kokosy to wyj±tkowe orzechy – nie tylko ze względu na pokaĽny rozmiar, ale także dlatego, że z wielu różnych czę¶ci palmy kokosowej nic się nie marnuje. W ten sposób w¶ród produktów kokosowych wyróżniamy mleko, wodę, olej, wiórki, a także cukier i m±kę. Czym różni się ona od m±k...
|
Nasza cena:
13.33zł
|
|
M±ka z kaszy jaglanej 1kg Targroch Powstaje z łuskanego i mielonego ziarna prosa - to naturalnie bezglutenowe zboże, o cennych dla organizmu wła¶ciwo¶ciach odkwaszaj±cych i antyoksydacyjnych. Charakteryzuje się delikatnie orzechowym i słodko-gorzkim posmakiem. Jest doskonała do słodkich i...
|
Nasza cena:
10.09zł
|
|
M±ka orkiszowa razowa (ciemna) M±ka orkiszowa razowa otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. M±ka ta bardzo dobrze miesza się z innymi m±kami powoduj±c lekko¶ć wypieków. Zastosowanie M±ka orkiszowa idealnie nadaje...
|
Nasza cena:
12.09zł
|
|
Ekologiczna m±ka z nasion lnu br±zowego może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych m±k. Polecamy do wypieku pieczywa, wyrobów cukierniczych oraz przyrz±dzania deserów, m.in. kisieli, budyni. Może służyć również jako posypka lub panierka.
|
Nasza cena:
7.12zł
|
|
Ekologiczna m±ka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować j± samodzielnie lub jako dodatek do innych m±k. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie nale¶ników, zwanych socca. Posiada silne wła¶ciwo¶ci...
|
Nasza cena:
9.39zł
|
|
Ekologiczna m±ka ORKISZowa typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. M±ka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, nale¶ników, placuszków i klusek.
|
Nasza cena:
13.36zł
|
|
Ekologiczna m±ka ŻYTNIA typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrz±dzania zakwasu na żur.
|
Nasza cena:
9.34zł
|
|
Bio Skrobia kukurydziana 200 g
|
Nasza cena:
8.37zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, st±d doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i str±czkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.
|
Nasza cena:
10.00zł
|
|