|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. M±ka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta nale¶nikowego, a także do dań m±cznych.
|
Nasza cena:
9.99zł
|
|
Panierka kukurydziana nie zawieraj±ca glutenu. Alternatywa dla zwykłej panierki - bułki tartej. ¦wietnie sprawdzi się do mięs, ciast, zagęszczenia sosów i zup.
|
Nasza cena:
9.09zł
|
|
M±ka owsiana Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
13.19zł
|
|
M±ka gryczana M±ka gryczana (tatarczana) jest ciemn± m±k± uzyskiwan± przez zmielenie ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalony smak. Zastosowanie M±kę gryczan± używa się wła¶ciwie wszędzie tam, gdzie używa się m±kę pszenn±: ciasta, nale¶niki, makarony. Należy pamiętać, aby mieszać m±kę...
|
Nasza cena:
12.49zł
|
|
M±ka sojowa Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
15.99zł
|
|
Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.
|
Nasza cena:
8.23zł
|
|
Ekologiczna m±ka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. M±ka z PSZENICY samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także nale¶ników i gofrów.
|
Nasza cena:
8.69zł
|
|
Ekologiczna m±ka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej. Dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Od wieków stosowana przez ludno¶ć z krajów afrykańskich do przyrz±dzania tradycyjnego chleba, zwanego injera. Polecamy do wypieku pieczywa, placków, ciast, ciasteczek,...
|
Nasza cena:
15.62zł
|
|
M±ka orkiszowa razowa (ciemna) M±ka orkiszowa razowa otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. M±ka ta bardzo dobrze miesza się z innymi m±kami powoduj±c lekko¶ć wypieków. Zastosowanie M±ka orkiszowa idealnie nadaje...
|
Nasza cena:
12.46zł
|
|
Ekologiczna m±ka z nasion lnu br±zowego może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych m±k. Polecamy do wypieku pieczywa, wyrobów cukierniczych oraz przyrz±dzania deserów, m.in. kisieli, budyni. Może służyć również jako posypka lub panierka.
|
Nasza cena:
7.45zł
|
|
Ekologiczn± m±kę z konopi uzyskuje się poprzez zmielenie i odtłuszczenie nasion konopi. Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, nale¶ników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów.
|
Nasza cena:
8.79zł
|
|
Ekologiczna m±ka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować j± samodzielnie lub jako dodatek do innych m±k. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie nale¶ników, zwanych socca. Posiada silne wła¶ciwo¶ci...
|
Nasza cena:
9.39zł
|
|
Ekologiczna m±ka ORKISZowa typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. M±ka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, nale¶ników, placuszków i klusek.
|
Nasza cena:
12.53zł
|
|
Ekologiczna m±ka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest star± odmian± pszenicy. W starożytno¶ci ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna m±ka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana...
|
Nasza cena:
13.99zł
|
|
Ekologiczna m±ka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi m±kami. Nadaje potrawom wyj±tkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, nale¶ników, makaronów.
|
Nasza cena:
13.99zł
|
|
Ekologiczna m±ka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta nale¶nikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w poł±czeniu z innymi m±kami.
|
Nasza cena:
10.89zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, st±d doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i str±czkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.
|
Nasza cena:
9.69zł
|
|
Ekologiczna m±ka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
|
Nasza cena:
6.33zł
|
|
M±ka orkiszowa gładka ¶wietnie nadaje się do nale¶ników, na zacierki, do zagęszczania sosów, na pierogi itp. Orkisz zawiera duże ilo¶ci: białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin, biopierwiastków.
|
Nasza cena:
8.20zł
|
|
MˇKA KOKOSOWA Kokosy to wyj±tkowe orzechy – nie tylko ze względu na pokaĽny rozmiar, ale także dlatego, że z wielu różnych czę¶ci palmy kokosowej nic się nie marnuje. W ten sposób w¶ród produktów kokosowych wyróżniamy mleko, wodę, olej, wiórki, a także cukier i m±kę. Czym różni się ona od m±k...
|
Nasza cena:
16.44zł
|
|