Zamknij [X] |
Galeria
|
|
M±ka orkiszowa razowa (ciemna)
M±ka orkiszowa razowa otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. M±ka ta bardzo dobrze miesza się z innymi m±kami powoduj±c lekko¶ć wypieków.
Zastosowanie
M±ka orkiszowa idealnie nadaje się do produkcji ciemnego chleba orkiszowego o specyficznym orzechowym aromacie. Chleb ten jest dłużej ¶wieży oraz nie kruszy się w trakcie krojenia.Sprawdzi się również do zagęszczania pasztetów warzywnych i str±czkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.
M±ka z pszenicy orkisz
W 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 50 g
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawarto¶ć soli wynika wył±cznie z obecno¶ci naturalnie.
*RWS – Referencyjne Warto¶ci Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
W zakładzie pakowane s± również: sezam, migdały, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wyst±pienia w produkcie tych surowców.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczon± odpowiedzialno¶ci± sp.k. Al. Tysi±clecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |