|
Ekologiczny mak niebieski wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy, do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, tortów, makówek, lodów. Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami, a także stanowi podstawę...
|
Nasza cena:
18.35zł
|
|
Produkt w 100 % roślinny. Odpowiedni dla wegan. Doskonale nadaje się do gotowania i pieczenia. Produkt UHT.
|
Nasza cena:
6.47zł
|
|
Ekologiczna mąka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w połączeniu z innymi mąkami.
|
Nasza cena:
11.42zł
|
|
Ekologiczne suszone krążki jabłka mogą stanowić samodzielną przekąskę oraz doskonały dodatek do kompotów i ciast.
|
Nasza cena:
15.18zł
|
|
Ekologiczne wiśnie suszone na słońcu to doskonała samodzielna przekąska. Polecamy również jako dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów oraz kompotów.
|
Nasza cena:
13.84zł
|
|
Ekologiczne orzechy pekan zaliczane są do jednych z najszlachetniejszych gatunków orzechów. Podobne do orzechów włoskich, charakteryzują się maślanym posmakiem i aromatem, pozbawionym goryczki. Wypiekom nadają korzenny smak. Można je stosować jako dodatek do ciast orzechowych, keksów, tortów oraz...
|
Nasza cena:
37.91zł
|
|
Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.
|
Nasza cena:
6.99zł
|
|
Mąka orkiszowa gładka świetnie nadaje się do naleśników, na zacierki, do zagęszczania sosów, na pierogi itp. Orkisz zawiera duże ilości: białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin, biopierwiastków.
|
Nasza cena:
8.32zł
|
|
Ekologiczna suszona żurawina jest szczególnie polecana do zaparzania w formie herbatki. Stanowi również doskonałą samodzielną przekąskę oraz dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów, a także składnik sosów i potraw mięsnych.
|
Nasza cena:
46.73zł
|
|
Len brązowy, czyli tak naprawdę siemię lniane brązowe jest rośliną mającą swoje zastosowanie zarówno w kuchni i jak i przemyśle kosmetycznym. To właśnie nasiona tej rośliny wykazują się cennymi dla naszego zdrowia właściwościami.
|
Nasza cena:
8.50zł
|
|
Ekologiczne nasiona lnu znajdują wszechstronne zastosowanie w kuchni. Len złoty polecamy mielić i używać jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, sałatek, musli, zup oraz jako składnik chleba i ciast.
|
Nasza cena:
9.71zł
|
|
Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.
|
Nasza cena:
8.74zł
|
|
Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów MLECZNYCH, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją...
|
Nasza cena:
20.48zł
|
|
Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.
|
Nasza cena:
9.23zł
|
|
Ekologiczna kaszka orkiszowa razowa otrzymywana jest z pełnego ziarna orkiszu. Polecamy jako składnik puddingów, legumin, do zagęszczania zup i sosów, a także do przygotowania kaszki na mleku z owocami.
|
Nasza cena:
7.89zł
|
|
Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do ciemnego zimowego chleba w połączeniu z innymi mąkami.
|
Nasza cena:
21.50zł
|
|
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości...
|
Nasza cena:
9.71zł
|
|
Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych....
|
Nasza cena:
6.99zł
|
|
Produkt jest pasteryzowany.
|
Nasza cena:
31.66zł
|
|
Krem orzechowo - czekoladowy. Źródło błonnika pokarmowego. Odpowedni dla wegan. Bezglutenowy.
|
Nasza cena:
20.49zł
|
|
Makaron fusilli bezglutenowy kukurydziano - ryżowy. Produkt z BIO oznaczeniem - składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych.
|
Nasza cena:
13.06zł
|
|
Makaron kukurydziano-ryżowy penne bezglutenowy.
|
Nasza cena:
12.96zł
|
|
Makaron kukurydziano-ryżowy spaghetti bezglutenowy.
|
Nasza cena:
12.35zł
|
|
Ekologiczny makaron spaghetti kukurydziano-ryżowy. Bezglutenowy.
|
Nasza cena:
14.85zł
|
|
Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.
|
Nasza cena:
30.59zł
|
|
Ekologiczny makaron z czarnej fasoli z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.
|
Nasza cena:
17.43zł
|
|
Ekologiczny makaron spaghetti z SOI i czerwoną fasolą adzuki, z wysoką zawartością zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.
|
Nasza cena:
17.43zł
|
|
Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek, budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także...
|
Nasza cena:
50.26zł
|
|