Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje się wyraźnym smakiem kokosowym i delikatnym, słodkim zapachem. Dodając mąki kokosowej, jednocześnie możemy ograniczyć ilość używanego w danej potrawie cukru, dzięki temu, że jest sama w sobie delikatnie słodka. Zabieg ten pozwoli na zmniejszenie kaloryczności potrawy. Kokos jest najbardziej ceniony za bogactwo naturalnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Mąka kokosowa nie zawiera glutenu, jest bogata w błonnik, który pomaga w walce z zaparciami i stanowi wartościowe źródło białka. Równocześnie dostarcza śladowych ilości łatwo przyswajalnych węglowodanów i posiada niski indeks glikemiczny.
Mąka kokosowa doskonale nadaje się do ciast i deserów. Pozytywnie wpływa na strukturę i dobrą wilgotność wypieków. Wykorzystuje się ją również, jako dodatek do koktajli, panierek, naleśników, musli, bułeczek, sałatek owocowych czy jogurtów. Mąka kokosowa to produkt, który nada się też do zagęszczania sosów i zup. Produkt ten absorbuje więcej płynów niż zwykła mąka pszenna, tak więc należy odpowiednio według przepisu zwiększyć ilość używanej do potrawy wody.
100% mąka kokosowa
Wartość odżywcza oraz Referencyjna Wartość Spożycia:
Powinno przechowywać się ją w szczelnych pojemnikach, ponieważ chłonie wilgoć. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących. Dla bezpieczeństwa informujemy, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |