|
M±ka migdałowa Z jednej strony powinna być produktem dobrze znanym, z drugiej jednak budzi spore zainteresowanie i jest pewnego rodzaju odkryciem. To bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje. Czym wyróżnia się m±ka migdałowa, jakie ma zastosowanie, i czy...
|
Nasza cena:
35.09zł
|
|
Ekologiczna m±ka z nasion lnu br±zowego może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych m±k. Polecamy do wypieku pieczywa, wyrobów cukierniczych oraz przyrz±dzania deserów, m.in. kisieli, budyni. Może służyć również jako posypka lub panierka.
|
Nasza cena:
6.89zł
|
|
M±ka orkiszowa jasna M±ka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. M±ka ta posiada dużo lepsze warto¶ci odżywcze w porównaniu z m±k± z pszenicy zwyczajnej. Zastosowanie M±ka orkiszowa może być stosowana samodzielnie lub w poł±czeniu z innymi m±kami do wypieku...
|
Nasza cena:
12.19zł
|
|
M±ka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia mi±ższu kokosa. Charakteryzuje się wyraĽnym smakiem kokosowym i delikatnym, słodkim zapachem. Dodaj±c m±ki kokosowej, jednocze¶nie możemy ograniczyć ilo¶ć używanego w danej potrawie cukru, dzięki temu, że jest sama w sobie delikatnie słodka. Zabieg ten...
|
Nasza cena:
7.99zł
|
|
MˇKA KOKOSOWA Kokosy to wyj±tkowe orzechy – nie tylko ze względu na pokaĽny rozmiar, ale także dlatego, że z wielu różnych czę¶ci palmy kokosowej nic się nie marnuje. W ten sposób w¶ród produktów kokosowych wyróżniamy mleko, wodę, olej, wiórki, a także cukier i m±kę. Czym różni się ona od m±k...
|
Nasza cena:
13.35zł
|
|
M±ka ryżowa M±ka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodł±cznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotn± czę¶ci± diety bezglutenowej. W Kraju Kwitn±cej Wi¶ni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako...
|
Nasza cena:
12.39zł
|
|
MˇKA MIGDAŁOWA Z jednej strony powinna być produktem dobrze znanym, z drugiej jednak budzi spore zainteresowanie i jest pewnego rodzaju odkryciem. To bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje. Czym wyróżnia się m±ka migdałowa, jakie ma zastosowanie, i czy...
|
Nasza cena:
20.79zł
|
|
M±ka gryczana M±ka gryczana (tatarczana) jest ciemn± m±k± uzyskiwan± przez zmielenie ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalony smak. Zastosowanie M±kę gryczan± używa się wła¶ciwie wszędzie tam, gdzie używa się m±kę pszenn±: ciasta, nale¶niki, makarony. Należy pamiętać, aby mieszać m±kę...
|
Nasza cena:
12.49zł
|
|
M±ka orkiszowa razowa (ciemna) M±ka orkiszowa razowa otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. M±ka ta bardzo dobrze miesza się z innymi m±kami powoduj±c lekko¶ć wypieków. Zastosowanie M±ka orkiszowa idealnie nadaje...
|
Nasza cena:
12.09zł
|
|
M±ka z kaszy jaglanej 1kg Targroch Powstaje z łuskanego i mielonego ziarna prosa - to naturalnie bezglutenowe zboże, o cennych dla organizmu wła¶ciwo¶ciach odkwaszaj±cych i antyoksydacyjnych. Charakteryzuje się delikatnie orzechowym i słodko-gorzkim posmakiem. Jest doskonała do słodkich i...
|
Nasza cena:
10.09zł
|
|
Ekologiczna m±ka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
|
Nasza cena:
10.56zł
|
|
Ekologiczna m±ka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w poł±czeniu z m±k± ryżow±, także do nale¶ników i placków w poł±czeniu z m±k± gryczan±. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.
|
Nasza cena:
12.40zł
|
|
Ekologiczna m±ka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest star± odmian± pszenicy. W starożytno¶ci ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna m±ka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana...
|
Nasza cena:
14.56zł
|
|
Ekologiczna m±ka ŻYTNIA typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrz±dzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów...
|
Nasza cena:
9.23zł
|
|
Ekologiczna m±ka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
|
Nasza cena:
5.71zł
|
|
Ekologiczna m±ka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej. Dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Od wieków stosowana przez ludno¶ć z krajów afrykańskich do przyrz±dzania tradycyjnego chleba, zwanego injera. Polecamy do wypieku pieczywa, placków, ciast, ciasteczek,...
|
Nasza cena:
15.79zł
|
|
M±ka sojowa Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
15.99zł
|
|
Ekologiczna m±ka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw.
|
Nasza cena:
8.80zł
|
|
Ekologiczn± m±kę z konopi uzyskuje się poprzez zmielenie i odtłuszczenie nasion konopi. Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, nale¶ników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów.
|
Nasza cena:
9.09zł
|
|
Ekologiczna m±ka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta nale¶nikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w poł±czeniu z innymi m±kami.
|
Nasza cena:
12.29zł
|
|
Ekologiczna m±ka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi m±kami. Nadaje potrawom wyj±tkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, nale¶ników, makaronów.
|
Nasza cena:
31.22zł
|
|
M±ka ze ¶wieżego pełnego przemiału ziarna płaskurki ekologicznej.
|
Nasza cena:
10.56zł
|
|
M±ka żytnia chlebowa nadbużańska typ 720
|
Nasza cena:
11.17zł
|
|
M±ka ze ¶wieżego pełnego przemiału ziarna samopszy ekologicznej.
|
Nasza cena:
12.77zł
|
|
Ekologiczna m±ka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia mi±ższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraĽnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów.
|
Nasza cena:
8.74zł
|
|
Ekologiczna m±ka ORKISZowa typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. M±ka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, nale¶ników, placuszków i klusek.
|
Nasza cena:
13.34zł
|
|
Ekologiczna m±ka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować j± samodzielnie lub jako dodatek do innych m±k. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie nale¶ników, zwanych socca. Posiada silne wła¶ciwo¶ci...
|
Nasza cena:
9.71zł
|
|
Ekologiczna m±ka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. M±ka z PSZENICY samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także nale¶ników i gofrów.
|
Nasza cena:
8.98zł
|
|