|
Wy¶mienity makaron z ekologicznej m±ki durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
|
Nasza cena:
11.99zł
|
|
Wy¶mienity makaron z ekologicznej m±ki z PSZENICY durum. Polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.
|
Nasza cena:
12.27zł
|
|
Wysoka zawarto¶ć błonnika pokarmowego i białka.
|
Nasza cena:
13.97zł
|
|
Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
|
Nasza cena:
12.77zł
|
|
Makaron z ryżu br±zowego w kształcie zwierz±t z farmy i maszyn rolniczych. Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3. roku życia.
|
Nasza cena:
12.14zł
|
|
Makaron (z soczewicy czerwonej) ¶widerki.
|
Nasza cena:
12.14zł
|
|
Ekologiczne maliny liofilizowane to znakomita przek±ska, przeznaczona do bezpo¶redniego spożycia. Poddane procesowi liofilizacji zachowuj± pełnię składników odżywczych. Doskonale sprawdz± się jako dodatek do jogurtów, musli, sałatek, wypieków oraz deserów.
|
Nasza cena:
28.65zł
|
|
Ekologiczne mango suszone to owoc tropikalny, który charakteryzuje się wyj±tkowym aromatem. To zarówno ciekawa w smaku i pożywna przek±ska, jak również ¶wietny dodatek do różnych potraw np. do porannej owsianki lub innych kasz, kompotów, deserów, sałatek, ciast, powideł oraz do nadziewania mięs.
|
Nasza cena:
32.12zł
|
|
Ekologiczne mango suszone to owoc tropikalny, który charakteryzuje się wyj±tkowym aromatem. To zarówno ciekawa w smaku i pożywna przek±ska, jak również ¶wietny dodatek do różnych potraw np. do porannej owsianki lub innych kasz, kompotów, deserów, sałatek, ciast, powideł oraz do nadziewania mięs.
|
Nasza cena:
11.42zł
|
|
Mango suszone to idealny pomysł na zdrow± przek±skę w ci±gu dnia.
|
Nasza cena:
11.89zł
|
|
Ekologiczna m±ka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta nale¶nikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w poł±czeniu z innymi m±kami.
|
Nasza cena:
18.21zł
|
|
Ekologiczna m±ka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta nale¶nikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w poł±czeniu z innymi m±kami.
|
Nasza cena:
11.42zł
|
|
Ekologiczna m±ka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w poł±czeniu z m±k± ryżow±, także do nale¶ników i placków w poł±czeniu z m±k± gryczan±. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.
|
Nasza cena:
12.40zł
|
|
Ekologiczna m±ka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w poł±czeniu z m±k± ryżow±, także do nale¶ników i placków w poł±czeniu z m±k± gryczan±. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.
|
Nasza cena:
6.99zł
|
|
Ekologiczna m±ka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi m±kami. Nadaje potrawom wyj±tkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, nale¶ników, makaronów.
|
Nasza cena:
31.22zł
|
|
Ekologiczna m±ka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi m±kami. Nadaje potrawom wyj±tkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, nale¶ników, makaronów.
|
Nasza cena:
19.37zł
|
|
M±ka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia mi±ższu kokosa. Charakteryzuje się wyraĽnym smakiem kokosowym i delikatnym, słodkim zapachem. Dodaj±c m±ki kokosowej, jednocze¶nie możemy ograniczyć ilo¶ć używanego w danej potrawie cukru, dzięki temu, że jest sama w sobie delikatnie słodka. Zabieg ten...
|
Nasza cena:
7.99zł
|
|
Ekologiczna m±ka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
|
Nasza cena:
10.56zł
|
|
Ekologiczna m±ka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
|
Nasza cena:
5.83zł
|
|
Ekologiczna m±ka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakuj±co syc±ca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej m±ki do wypieku ciast i pieczywa.
|
Nasza cena:
13.95zł
|
|
Ekologiczna m±ka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest star± odmian± pszenicy. W starożytno¶ci ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna m±ka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana...
|
Nasza cena:
14.56zł
|
|
Ekologiczna m±ka ORKISZowa typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. M±ka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, nale¶ników, placuszków i klusek.
|
Nasza cena:
13.36zł
|
|
Bio M±ka pszenna chlebowa nadbużańska typ 750 1 kg
|
Nasza cena:
12.61zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. M±ka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta nale¶nikowego, a także do dań m±cznych.
|
Nasza cena:
10.32zł
|
|
Ekologiczna m±ka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej. Dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Od wieków stosowana przez ludno¶ć z krajów afrykańskich do przyrz±dzania tradycyjnego chleba, zwanego injera. Polecamy do wypieku pieczywa, placków, ciast, ciasteczek,...
|
Nasza cena:
15.79zł
|
|
M±ka gryczana M±ka gryczana (tatarczana) jest ciemn± m±k± uzyskiwan± przez zmielenie ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalony smak. Zastosowanie M±kę gryczan± używa się wła¶ciwie wszędzie tam, gdzie używa się m±kę pszenn±: ciasta, nale¶niki, makarony. Należy pamiętać, aby mieszać m±kę...
|
Nasza cena:
12.49zł
|
|
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadaj±c im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do...
|
Nasza cena:
8.13zł
|
|
Ekologiczna m±ka ŻYTNIA typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrz±dzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów...
|
Nasza cena:
9.23zł
|
|