|
Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek.
|
Nasza cena:
7.59zł
|
|
Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs ryb, zup, potraw jarzynowych i sosów.
|
Nasza cena:
13.59zł
|
|
Wyśmienita i bardzo aromatyczna przyprawa którą dodaje się pod koniec gotowania potraw mięsnych, zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Dobrze łączy się też z jogurtem.
|
Nasza cena:
10.99zł
|
|
Nać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający dodatek w witaminę C.Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
|
Nasza cena:
4.99zł
|
|
Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.
|
Nasza cena:
5.66zł
|
|
Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat. Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina.
|
Nasza cena:
10.99zł
|
|
Kurkuma stanowi prawdziwe bogactwo cennych składników odżywczych. Warto urozmaicić swoją domową gablotkę z przyprawami o kurkumę, gdyż zawiera ona związki wpływające korzystnie na zdrowie.
|
Nasza cena:
7.99zł
|
|
Lecznicze właściwości imbiru cenione są od tysięcy lat. Obecnie znany na całym świecie, na nasze stoły przywędrował z Azji. Imbir wykorzystywany jest nie tylko jako popularna przyprawa do potraw, ale również jako zioło, które bardzo korzystnie wpływa na poprawę odporności ludzkiego organizmu.
|
Nasza cena:
11.59zł
|
|
Popularna i znana przyprawa do wszelkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia ON smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.
|
Nasza cena:
6.69zł
|
|
EKOLOGICZNY CYNAMON MIELONY Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę. Produkt...
|
Nasza cena:
11.83zł
|
|
Curry to mieszanina sproszkowanych przypraw, która od tysięcy lat kształtuje smak potraw. Stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu. Nadaje im pięknej słonecznej barwy.
|
Nasza cena:
8.59zł
|
|
Chili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa ryb, potraw jarzynowych i sosów. Chili ma również doskonały wpływ na trawienie.
|
Nasza cena:
12.59zł
|
|
Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.
|
Nasza cena:
6.69zł
|
|
Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
|
Nasza cena:
6.23zł
|
|
Sól morska pozyskiwana jest przez odparowanie wody morskiej. To najbardziej znana przyprawa w naszej kuchni. Ze względu na unikalny smak od wieków ceniona jest w kuchniach całego świata. Sól morska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej.
|
Nasza cena:
8.93zł
|
|
Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości. Wzbogaca się nią smak zup, sałatek, napojów, deserów a nawet dań drobiowych przyprawianych curry. Suszone źdźbła trawy cytrynowej można...
|
Nasza cena:
6.99zł
|
|
Mieszanka warzyw suszonych to idealna podstawa do przygotowywania zup i sosów.
|
Nasza cena:
19.52zł
|
|
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.
|
Nasza cena:
70.35zł
|
|
Ekologiczny, gęsty, słodko-kwaśny krem na bazie octu balsamicznego z Modeny. Idealny do mięs, sałatek, a nawet owoców i lodów.
|
Nasza cena:
18.06zł
|
|
Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności.
|
Nasza cena:
39.34zł
|
|
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
|
Nasza cena:
69.29zł
|
|
Czosnek niedźwiedzi jest jednym z największych odkryć ostatnich lat, jeśli chodzi o rośliny zielarskie i przyprawowe, choć lokalnie był wykorzystywany od zawsze. Aromatyczne, pachnące czosnkiem liście zawierają dużo witaminy C, związki siarki, olejki eteryczne, mikroelementy oraz inne cenne...
|
Nasza cena:
74.58zł
|
|
Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
|
Nasza cena:
34.35zł
|
|
Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompanów i likierów.
|
Nasza cena:
72.35zł
|
|
Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera.
|
Nasza cena:
34.35zł
|
|
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
|
Nasza cena:
78.47zł
|
|
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
|
Nasza cena:
42.70zł
|
|
Czarny kardamon charakteryzuje się kamforowym, lekko żywicznym i korzennym aromatem. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do gulaszów, ryżu, zup z soczewicą oraz wytrawnych przetworów. Można używać w całości, lekko rozgniatając ciemną otoczkę.
|
Nasza cena:
20.88zł
|
|