Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Zakwas chlebowy ¿ytni w p³ynie. Idealny do wypieku pieczywa.
Woda, zmielone produkty przemia³u ¿yta, kultury bakterii, ocet winny brandy*, regulator kwasowo¶ci: kwas mlekowy (*certyfikowany sk³adnik ekologiczny)
W 100 g:
Sk³adniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego ¿ytniego w p³ynie bio 150 g Biovegan, 500 g m±ki pszennej, 500 g m±ki ¿ytniej, 2 saszetki dro¿d¿y suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 ³y¿eczki soli, 750 ml letniej wody, 1 ³y¿eczka cukru.
Po³owê m±ki, dro¿d¿e, sól i cukier dobrze wymieszaæ, dodaæ 750 ml wody i zagnie¶æ, dodaæ zakwas ¿ytni ciek³y. Dobrze wymieszaæ i stopniowo dodawaæ do pozosta³ej m±ki. Odstawiæ w ciep³e miejsce, poczekaæ a¿ wyro¶nie, zagnie¶æ ponownie, umie¶ciæ w formie do chleba i odstawiæ do wyro¶niêcia 1/2 wysoko¶ci formy. Umie¶ciæ w zimnym piecu wraz z miseczk± wody. Piec w temperaturze 200 st. C przez ok. 50-60 minut. Pozostawiæ do wystygniêcia.
BIOVEGAN GMBH, BIOVEGAN ALLEE 1, 56579 BONEFELD
Sklep prowadzony przez: Glosel spó³ka z ograniczon± odpowiedzialno¶ci± sp.k. Al. Tysi±clecia Pañstwa Polskiego 6, 15-111 Bia³ystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |