|
Ekologiczna m±ka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. M±ka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta nale¶nikowego, a także do dań m±cznych.
|
Nasza cena:
9.99zł
|
|
Ekologiczna m±ka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. M±ka z PSZENICY samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także nale¶ników i gofrów.
|
Nasza cena:
8.69zł
|
|
Ekologiczna m±ka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw.
|
Nasza cena:
8.49zł
|
|
Ekologiczna m±ka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta nale¶nikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w poł±czeniu z innymi m±kami.
|
Nasza cena:
16.38zł
|
|
Ekologiczna m±ka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta nale¶nikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w poł±czeniu z innymi m±kami.
|
Nasza cena:
10.99zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, st±d doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i str±czkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.
|
Nasza cena:
9.69zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA "chlebowa" otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów m±cznych.
|
Nasza cena:
10.19zł
|
|
Ekologiczna m±ka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta nale¶nikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w poł±czeniu z innymi m±kami.
|
Nasza cena:
10.89zł
|
|
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadaj±c im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do...
|
Nasza cena:
7.93zł
|
|
Ekologiczna m±ka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta nale¶nikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do ciemnego zimowego chleba w poł±czeniu z innymi m±kami.
|
Nasza cena:
17.91zł
|
|
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti czy cannelloni, nadaj±c im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do...
|
Nasza cena:
12.51zł
|
|
M±ka gryczana (biała) dodana do białej m±ki pszennej wpływa na poprawę jej smaku. Jej wła¶ciwo¶ci wi±ż±ce pomog± przygotować doskonałe cistka, knedliki, pierożki, nale¶niki oraz omlety.
|
Nasza cena:
16.49zł
|
|