|
Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
|
Nasza cena:
7.69zł
|
|
Popularna i znana przyprawa do wszystkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięsa, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa. Kraj pochodzenia: Polska
|
Nasza cena:
9.99zł
|
|
Czosnek niedźwiedzi jest jednym z największych odkryć ostatnich lat, jeśli chodzi o rośliny zielarskie i przyprawowe, choć lokalnie był wykorzystywany od zawsze. Aromatyczne, pachnące czosnkiem liście zawierają dużo witaminy C, związki siarki, olejki eteryczne, mikroelementy oraz inne cenne...
|
Nasza cena:
9.03zł
|
|
Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości. Wzbogaca się nią smak zup, sałatek, napojów, deserów a nawet dań drobiowych przyprawianych curry. Suszone źdźbła trawy cytrynowej można...
|
Nasza cena:
7.47zł
|
|
Popularna i znana przyprawa do wszelkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia ON smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.
|
Nasza cena:
6.59zł
|
|
Ziele tymianku jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się je również do produkcji likierów i syropów.
|
Nasza cena:
6.87zł
|
|
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
|
Nasza cena:
7.54zł
|
|
Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności.
|
Nasza cena:
21.69zł
|
|
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
|
Nasza cena:
6.97zł
|
|
Nać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający dodatek w witaminę C.Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
|
Nasza cena:
6.76zł
|
|
Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.
|
Nasza cena:
7.41zł
|
|
Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.
|
Nasza cena:
8.34zł
|
|