Zamknij [X] |
Galeria
|
|
To niezwykle praktyczna i kolorowa ksi±¿ka kucharska, w której na 500 zdjêciach krok po kroku pokazano podstawowe techniki i najlepsze przepisy na przetwory w s³oiczkach. Wspania³e fotografie zrobione zosta³y z góry. Przy przepisach zamieszczono te¿ fotograficzne mapy sk³adników: wystarczy spojrzeæ na zdjêcia, aby ju¿ na pierwszy rzut oka przekonaæ siê, co jest potrzebne do przygotowania zamkniêtych w s³oikach i butelkach pyszno¶ci i ¶ledziæ kolejne etapy perfekcyjnego wykonania przepisu.
Na pocz±tku ksi±¿ki znajduje siê cenne wprowadzenie po¶wiêcone podstawowym technikom wyparzania s³oiczków i przechowywania w nich przetworów, bez nara¿ania siê na ryzyko ich zepsucia. Dalej s± 3 rozdzia³y: przetwory warzywne, s³odkie konfitury i nalewki. Ka¿dy rozdzia³ opatrzono bogatym wstêpem zawieraj±cym informacje o cechach charakterystycznych, w³a¶ciwo¶ciach i zastosowaniu produktów, które s± potrzebne do wykonania podanych przepisów na weki.
Przepisy s± przystosowane do u¿ytku domowego. Podane ilo¶ci sk³adników pozwalaj± na przygotowanie 4–6 s³oiczków mieszcz±cych po 150 g przetworów warzywnych i 250 g owocowych weków. Z kolei w przypadku nalewek najwygodniej jest siêgn±æ po butelki o pojemno¶ci 1 litra.
Sklep prowadzony przez: Glosel spó³ka z ograniczon± odpowiedzialno¶ci± sp.k. Al. Tysi±clecia Pañstwa Polskiego 6, 15-111 Bia³ystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |