Darmowa Dostawa od 249,00 zł
Koszty dostawy od 8,99 zł (punkty odbioru)
Odbiór osobisty za 0 zł:
Warszawa, Wrocław, Białystok, Poznań, Częstochowa, Łódź, Lublin, Szczecin, Piotrków Trybunalski, Zamość,
Suwałki, Ełk,
Grajewo, Chojnice, Świdnica,
Zielonka, Łomża.
Odliczanie, odmierzanie, ważenie - bez tych czynności trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek działania w kuchni. Nawet geniusz kulinarny nie poradziłby sobie z przyrządzeniem jakiejkolwiek potrawy, gdyby stosował wyłącznie metodę "na oko". Na szczęście przepisy, z których korzystamy, zawierają precyzyjne wskazówki dotyczące ilości poszczególnych składników potrawy. I tu nierzadko zaczyna się kłopot: jedne receptury podają wielkości w łyżkach i szklankach, inne w litrach, jeszcze inne w kilogramach. Uciążliwości pojawiają się również, gdy korzystamy z oryginalnych przepisów krajów stosujących inne jednostki, a także kiedy sięgamy po tradycyjne receptury z dawnych książek kucharskich. Na szczęście jest rozwiązanie. Dzięki przejrzystym tabelom zawartym w tej broszurze przeliczanie jednostek w kuchni okaże się dziecinnie proste.