Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Pektyna do domowych przetworów
Wspaniały roślinny zagęstnik do domowych przetworów: dżemów, konfitur, galaretek i ciast.
Opakowanie 250 g zawiera około 8 sugerowanych porcji.
Pektyna E440 (ii), sacharoza.
W 100 g:
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Przykładowy przepis: Przygotować 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do przygotowanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować. 33 g pektyny wymieszać z 1 szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.
Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Produkt może zawierać sezam, migdały, gluten, różne orzechy.
TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |