Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Płatki kukurydziane
Obok popcornu, masła orzechowego i syropu klonowego to typowy amerykański produkt, który na dobre zadomowił się już na polskich stołach. Mało kto wie, że przysmak ten odkryto przez przypadek w XIX wieku, a jego dzisiejsza postać jest efektem wielu eksperymentów z rozgotowanymi, a następnie suszonymi zbożami.
Jedna kolba – garść zastosowań
Celem tych wieloletnich starań była promocja diety wegetariańskiej. Popularność płatków kukurydzianych na całym świecie sprawia, że przedsięwzięcie można uznać za udane. Dziś ugotowane, zmielone i upieczone ziarna kukurydzy są ulubionym składnikiem dziecięcych śniadań, elementem chrupiących panierek, posypek i słodkich placuszków.
Opakowanie 500 g zawiera 10 sugerowanych porcji.
Kraj pochodzenia: Polska
Kaszka kukurydziana, cukier, sól, ekstrakt słodowy z jęczmienia, regulator kwasowości: fosforan sodu.
* RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |