Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Ryż paraboliczny jest preparowany termicznie, dzięki czemu w środku ziarna zostają cenne witaminy i składniki odżywcze oraz skraca czas jego gotowania (około 15 minut). Wielkim plusem ryżu parabolicznego pod względem kulinarnym jest to, że nie skleja się on po ugotowaniu i trudno jest go rozgotować.
Zastosowanie
Ryż paraboliczny idealnie komponuje się z pieczeniami, smażonymi i gotowanymi rybami oraz potrawami z warzyw. Doskonale sprawdzi się też jako składnik owocowych deserów lub sałatek.
Ryż paraboliczny 100%.
W 100 g produktu:
Ryż gotować w wodzie w proporcji 1:2 (na każde 100 g ryżu - 200 ml wody). Doprowadzić wodę do wrzenia, wsypać ryż i gotować pod przykryciem na kuchence o małej mocy przez 15-20 minut do miękkości. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
"TAR-GROCH-FIL" Spółka Jawna T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.Drożdż, Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |