Zamknij [X] |
Galeria
|
![]() |
![]() |
Olej lniany tłoczony na zimno Targroch to olej przeznaczony do spożywania na zimno, bez obróbki termicznej. Świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek - w połączeniu z ziołami lub przyprawami tworzy świetny dressing. Jest idealny jako dodatek do pieczonych warzyw oraz gotowanych kasz. Może być również stosowany do twarogów, koktajli owocowych oraz jako dodatek do pieczywa. Stanowi również świetną podstawą przeróżnych past oraz pesto.
Sposób spożycia
Olej lniany tłoczony na zimno może być spożywany wyłącznie na zimno. Podgrzany, traci swoje właściwości. Ponadto, obróbka wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, których olej lniany zawiera dużo, nie jest korzystna dla organizmu.
Właściwości
Olej lniany tłoczony na zimno Targroch jest idealną alternatywą dla innych tłuszczów. Świetnie sprawdza się jako zamiennik masła na pieczywo. Można użyć go do pesto z bazylii i zastępować masło lub margaryny. Olej lniany może być świetną alternatywą dla innych tłuszczy zwierzęcych lub roślinnych, używanych na zimno.
Olej lniany Targroch sprzedawany jest w ciemnej butelce o pojemności 250 ml. Po otwarciu olej należy przechowywać w lodówce.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2025 CzaryMary.pl |