Darmowa Dostawa od 249,00 zł
Koszty dostawy od 8,99 zł (punkty odbioru)
Odbiór osobisty za 0 zł:
Warszawa, Wrocław, Białystok, Poznań, Częstochowa, Łódź, Lublin, Szczecin, Piotrków Trybunalski, Zamość,
Suwałki, Ełk,
Grajewo, Chojnice, Świdnica,
Zielonka, Łomża.
Kasza jaglana pasuje zarówno do dań przyrządzonych na słodko i na słono - jej właściwości smakowe są uniwersalne. Można ją przygotować jako deser i jako dodatek do mięs oraz zup. Stanowi idealne połączenie z warzywami - fasolką szparagową, marchewką czy modrą kapustą. Z kaszy jaglanej można też przyrządzić samodzielny posiłek np. kotleciki. Często wykorzystywana jest jako składnik sałatek, albo podstawa śniadania - bardzo popularnym daniem jest tzw. jaglanka, czyli kasza jaglana gotowana na mleku z owocami lub innymi słodkimi dodatkami.
Aby kasza jaglana nabrała odpowiedniego smaku i pozbyła się swojej naturalnej goryczki, musi być odpowiednio przygotowana. Przed gotowaniem należy ją bardzo dobrze wypłukać, na przemian ciepłą i zimną wodą. Następnie gotować pod przykryciem, bez mieszania.
Jej największą zaletą są właściwości prozdrowotne i fakt, że nie zawiera glutenu. To skarbnica białka, żelaza, witamin z grupy B i miedzi. Często stosowana jest przy prowadzeniu diet odchudzających. Wspomaga oczyszczanie organizmu.
Opakowanie zawiera 1kg kaszy jaglanej, czyli około 10 porcji. Należy przechowywać je w suchym i ciemnym miejscu. Produkt został wyprodukowany na bazie certyfikowanych i ekologicznych ziaren.
Marka Bio Raj słynie z naturalnych, ekologicznych produktów, zdrowych i bezpiecznych dla organizmu. To żywność ekologiczna najwyższej jakości.
SKŁADNIKI
kasza jaglana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu około 20 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1514 kJ / 358 kcal
Tłuszcz - 3,9 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 69 g,
w tym cukry - 1,4 g
Białko - 9,8 g
Sól - 0 g
Składniki:
Kasza jaglana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartości odżywcze:
W 100 g:
-
Wartość energetyczna - 1514 kJ / 358 kcal
-
Tłuszcz - 3,9 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
-
Węglowodany - 69 g
-
w tym cukry - 1,4 g
-
Białko - 9,8 g
-
Sól - 0 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
Uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.