Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Płatki orkiszowe produkowane są ze zgniecionych ziaren orkiszu. Zawierają wiele minerałów i witamin. Pomagają wzmocnić organizm w osłabieniu i rekonwalescencji.
Płatki orkiszowe można jeść po zagotowaniu lub na surowo. Doskonale komponują się z jogurtem, mlekiem i owocami oraz sprawdzają jako składnik muesli. Wykorzystuje się je także w kosmetyce np. jako składnik maseczek na twarz.
50 gram płatków zalać zimną wodą (około 1,5 cm wody powyżej poziomu płatków), a następnie gotować przez około 15 minut, co jakiś czas intensywnie mieszając. Na koniec dodać ulubione owoce, ziarna lub miód.
Przechowywać je w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |