Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Czy zastanawiałeś się kiedykolwiek, dlaczego według odwiecznych tradycji podczas kolacji Wigilijnej jemy kapustę, suszone grzyby i owoce oraz ryby, natomiast w czasie Wielkanocy żywimy się jajkami i żurkiem? Wielopokoleniowa mądrość naszych przodków znajduje swoje uzasadnienie także... w medycynie chińskiej, którą się interesuję, i wywodzącej się z niej Kuchni Pięciu Przemian. Według tej teorii nasz organizm różnicuje swoje potrzeby w zależności od pory roku i powinniśmy dostosować naszą dietę do rytmu ciała oraz otaczającej nas przyrody.
Przepisy w książce „Gotuj, smakuj i bądź zdrowy” są łatwe do przygotowania, podzielone według pór roku, a składniki – dobrane pod kątem sezonowości oraz pozytywnego oddziaływania na organizm. Przykładam ogromną uwagę do jakości surowców używanych w kuchni, dlatego znajdziesz tu również wskazówki, na co zwrócić uwagę podczas zakupów spożywczych.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |