Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Masło klarowane – w kuchni indyjskiej nazywane ghee. Powstaje poprzez podgrzewanie, dzięki czemu woda odparowuje i pozbywamy się z masła zanieczyszczeń, m.in. białek. Płynne masło klarowane jest przezroczyste, o lekko żółtym odcieniu, a po stężeniu przypomina masło, jednak ma dużo intensywniejszą barwę.
Tłuszcz mleczny* (100%).
* certyfikowany składnik ekologiczny
Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła.
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą).
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |