Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Jest to pierwsze wydanie poradnika, przygotowanego przez doświadczoną technolog żywienia i dietetyczkę. Książka zawiera informacje o 100 popularnych roślinach powszechnie stosowanych w kuchni.
Autorka opisuje owoce krajowe i egzotyczne, warzywa, zioła lecznicze i przyprawy, które odgrywają znaczną rolę w żywieniu człowieka i mają wpływ na jego zdrowie (niektóre z nich przeciwdziałają powstawaniu chorób lub wspomagają ich leczenie). Nie zapomina też o używkach, takich jak: kawa, herbata, kakao.
Książka zawiera również ponad 900 przepisów na smaczne potrawy: zupy, dania główne, przystawki, sałatki, ciasta, desery, napoje, nalewki i konfitury pochodzące z kuchni polskiej i różnych krajów świata. A w tabelach są zebrane informacje o zawartości składników odżywczych w różnych roślinach i przetworach oraz zalecane normy żywieniowe.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |