Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Głównym składnikiem Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy. Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik. Bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka. Bez pszenicy i glutenu, produkt 100% pochodzenia roślinnego. Może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok. Certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard). Jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.
W 100 g:
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 5-28 st. C. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.
Nie zawiera alergenów.
MIPAMA Sp.j., Rogatka 7a, 62-860 Opatówek
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |