Po Obfitości przyszedł czas na Całą obfitość: jeszcze szersze spojrzenie na nieprzebrane bogactwo warzyw, kasz i roślin strączkowych. Obfitość zmieniła nasze spojrzenie na gotowanie i jedzenie. Koncentrując się na smaku warzyw, oryginalnych przyprawach i świeżych składnikach, zapoczątkowała wielki kulinarny przewrót. Tam, gdzie kończy się Obfitość, zaczyna się? Cała obfitość. 150 nowych, apetycznych przepisów na dania jarskie, tym razem ułożonych według metody przygotowania ? na przykład grillowanie, pieczenie, gotowanie na parze czy duszenie. Sałatka z mango Alphonso i ciecierzycy w curry, okra w cieście maślankowym, soczewica z radicchio, orzechami włoskimi i miodem manuka, sałatka z alg, imbiru i marchewki, a nawet desery, takie jak pieczony rabarbar ze słodkim labnehem i pigwy w soku z granatów ? to po prostu niekończące się święto urodzaju.
Yotam Ottolenghi to najbardziej twórczy i praktyczny kucharz nowej ery kulinarnej ? Escoffier XXI wieku. Gdyby istniała skala czterogwiazdkowa, za tę książkę dostałby ode mnie pięć gwiazdek.
?Wall Street Journal?
W książce Cała obfitość Yotam Ottolenghi dodaje jeszcze więcej aromatycznych odcieni do wegetariańskiej palety smaków.
?Vogue?
Dane producenta:
Wydawnictwo FILO, Jeżewskiego 3/39, 02-796 Warszawa, Polska, filo@filo.com.pl