Za ten produkt można zapłacić wyłącznie za pomocą płatności elektronicznych.
Damien Dekarz jest znany ze swych inspirujących filmów na YouTubie (kanał „Permaculture, agroécologie, etc…”), przeznaczonych dla tych, którzy marzą o ogro?dzie obfitującym w owoce i warzywa, oraz tych, którzy promują bioróżnorodność. Coraz więcej ludzi pragnie się zdrowo odżywiać, a zarazem żyć w poszanowaniu środowiska. Permakultura jest sednem tej książki: praktycznej, bogato ilustrowanej, napisa?nej w sposób przystępny dla wszystkich. Dzięki układowi „miesiąc po miesiącu” będziecie mogli przez cały czas rozwijać projekt własnego ogrodu, w ogrodzie warzywnym zawsze jest bowiem coś do zrobienia, bez względu na porę roku. Zawarte w książce porady podpowiedzą wam, jak sprawić, aby gleba, w której uprawiamy rośliny, pozostała żyzna, a także jak uzyskać kompost, zrobić gno?jówkę, wysiać nasiona, przygotować sadzonki itd. Znajdziecie w niej wiele wskazówek, co robić, aby zaprzestać przekopywania gleby i nigdy więcej nie stosować insektycydów, fungicydów i herbicydów. Odkryjecie, jak stać się niezależnym ogrodnikiem bez dodatkowych nakładów. Po lektu?rze tej książki prawdopodobnie będziecie mieli całkiem inne spojrzenie na swój ogród warzywny. Poradnik, który trzymacie w rękach, tak naprawdę zawiera o wiele więcej niż tylko wskazówki ogrodnicze, pozwala bowiem zrozumieć całą złożoność przyrody i harmonijnie ewoluować wraz z nią. Damien Dekarz Autor od dzieciństwa jest pasjonatem przyrody. W 2009 roku rozpoczął własną działalność w dzie?dzinie ogrodnictwa ekologicznego. W tym samym roku został współzałożycielem stowarzyszenia La Graine Indocile, które promuje alternatywne rozwiązania na rzecz zrównoważonej autonomii. Nauczyciel, kreator, prelegent, od 2014 roku nagrywa filmy popularyzujące permakulturę i agroekolo?gię. Eksperymentując, stworzył i opisał wiele technik dostosowanych do różnych wariantów ogrod?nictwa, które udostępnia na swojej stronie internetowej: www.permacultureetc.com. W listopadzie 2020 roku napisał dla wydawnictwa Terran książkę La for?t comestible (Jadalny las).