Jest to najpopularniejsza ze wszystkich herbat. Obniża ciśnienie krwi, wzmacnia naczynia krwionośne, pobudza wydzielanie soków trawiennych, działa relaksująco lub pobudzająco – w zależności od długości parzenia. Herbata długo parzona zmniejsza ryzyko zachorowania na niektóre rodzaje raka. Jej małym minusem jest to, że może zmniejszać wchłanianie się niektórych składników odżywczych.
Parzenie czarnej herbaty
W zależności od czasu parzenia czarnej herbaty, możemy uzyskać różne jej właściwości. Herbata krótko parzona (około 3 minut) działa pobudzająco i orzeźwiająco, podczas gdy długo parzona (powyżej 3 minut), powinna nas uspokoić i zrelaksować.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |