Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Kozieradka ziarno
Kozieradka jest rośliną z rodziny bobowatych - w całości jadalną. Jej twarde, żółtawe ziarna dojrzewają w strąkach, by następnie stanowić aromatyczny dodatek kuchni orientalnej i wegetariańskiej. Kozieradka jest przysmakiem uwielbianym przez kozy i właśnie temu zawdzięcza swą nazwę!
Kozie rady!
Ziarna kozieradki znajdują szerokie zastosowanie w gastronomii. Ich głęboki słodko-gorzki smak i ziołowo-korzenny aromat już w niewielkich ilościach nadają potrawom ciekawszego smaku. Przyprawa jest głównym składnikiem mieszanki curry oraz niezastąpionym elementem kuchni indyjskiej. Dla uzyskania najlepszego efektu warto w pierwszej kolejności uprażyć ziarna na patelni, a następnie samodzielnie zgnieść je w moździerzu.
Kraj pochodzenia: Indie
Opakowanie 1000g zawiera około 100 sugerowanych porcji.
Ziarna kozieradki
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |