Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Len ziarno
Len to płaskie nasiona o wielości 2-3 mm. Po zalaniu wodą zwiększają swoją objętość, otaczając się dużą ilością śluzu. Len ma dużą zawartość błonnika pokarmowego i białka.
Siemię lniane można wykorzystać jako dodatek do musli, jogurtu, sosów, sałatek, zup, wypieków (np. chleba czy owsianych ciasteczek), a nawet do kanapki.
Siemię lniane w ziarnach jest naturalnym źródłem:
Opakowanie: 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Kraj pochodzenia: Ukraina*
*kraj pochodzenia może różnić się w zależności od partii produktu
Ziarna lnu (siemię lniane)
W 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 50 g
Witaminy i składniki mineralne w 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 100 g
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Najczęściej ziarna lnu spożywa się po namoczeniu ziaren - 2 łyżeczki lnu zalać połową szklanki wody, gotować przez 15 minut. Spożywać 2-3 razy na dobę. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
W zakładzie pakowane są również:sezam, migdały,produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |