|
Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom.
|
Nasza cena:
12.19zł
|
|
Sól himalajska jodowana drobnoziarnista różowa. Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
10.29zł
|
|
Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
|
Nasza cena:
5.99zł
|
|
Ekologiczny, gęsty, słodko-kwaśny krem na bazie octu balsamicznego z Modeny. Idealny do mięs, sałatek, a nawet owoców i lodów.
|
Nasza cena:
18.71zł
|
|
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty. Produkt bezglutenowy.
|
Nasza cena:
5.59zł
|
|
Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.
|
Nasza cena:
5.60zł
|
|
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
|
Nasza cena:
13.99zł
|
|
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
|
Nasza cena:
13.97zł
|
|
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
|
Nasza cena:
6.99zł
|
|
Pieprz kolorowy charakteryzuje się wyrazistym korzennym i delikatnie odświeżającym smakiem oraz intensywnym aromatem. Doskonale nadaje się do mięs, ryb, sosów, marynat oraz sałatek. Jest również doskonałym elementem dekoracyjnym.
|
Nasza cena:
10.22zł
|
|
Idealny dodatek do gotowania i grillowania. Doskonały do dressingów, chutney, majonezu i nie tylko.
|
Nasza cena:
10.91zł
|
|
To doskonała alternatywa dla zwykłej soli kuchennej, którą można wykorzystać do doprawiania różnych potraw, m.in. mięs, ryb i warzyw. Sól himalajska znakomicie nadaje się do peelingów kosmetycznych i regenerujących kąpieli solankowych.
|
Nasza cena:
10.66zł
|
|
Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompanów i likierów.
|
Nasza cena:
14.09zł
|
|
Ziele tymianku jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się je również do produkcji likierów i syropów.
|
Nasza cena:
6.83zł
|
|
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania steków.
|
Nasza cena:
11.76zł
|
|
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
|
Nasza cena:
14.09zł
|
|
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
|
Nasza cena:
6.99zł
|
|
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty.
|
Nasza cena:
7.69zł
|
|
Sól himalajska pochodzi z najwyższych gór świata, z miejsca, gdzie miliony lat temu znajdował się słony ocean. Jest najczystszą solą dostępną na Ziemi. Sól himalajska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej.
|
Nasza cena:
9.92zł
|
|
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
|
Nasza cena:
5.99zł
|
|
Popularna i znana przyprawa do wszystkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięsa, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa. Kraj pochodzenia: Polska
|
Nasza cena:
9.99zł
|
|
Sól morska pozyskiwana jest przez odparowanie wody morskiej. To najbardziej znana przyprawa w naszej kuchni. Ze względu na unikalny smak od wieków ceniona jest w kuchniach całego świata. Sól morska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej.
|
Nasza cena:
8.58zł
|
|
Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6 %.
|
Nasza cena:
17.90zł
|
|
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu "na dziko", do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
|
Nasza cena:
9.50zł
|
|
Czosnek niedźwiedzi jest jednym z największych odkryć ostatnich lat, jeśli chodzi o rośliny zielarskie i przyprawowe, choć lokalnie był wykorzystywany od zawsze. Aromatyczne, pachnące czosnkiem liście zawierają dużo witaminy C, związki siarki, olejki eteryczne, mikroelementy oraz inne cenne...
|
Nasza cena:
7.66zł
|
|
Dzięki trafnie dobranym składnikom sól ziołowa ma niepowtarzalny smak przez co skutecznie podnosi walory smakowe potraw do sporządzania których jest używane.
|
Nasza cena:
6.68zł
|
|
Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs ryb, zup, potraw jarzynowych i sosów.
|
Nasza cena:
13.59zł
|
|
Papryka bogata jest w witaminę C. Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.
|
Nasza cena:
12.90zł
|
|