|
Migdały- nasiona owoców migdałowca zwyczajnego . Wyróżnia się dwa rodzaje , pochodzące od różnych odmian i kultywatorów . Zastosowanie Migdały stanowią doskonały dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek i lodów. Ponadto do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i...
|
Nasza cena:
41.79zł
|
|
Orzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia Orzo, ludzie używają tego makaronu przede...
|
Nasza cena:
14.84zł
|
|
Ekologiczny sezam biały łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć do domowego przygotowania tahiny – pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup czy warzyw...
|
Nasza cena:
15.73zł
|
|
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
|
Nasza cena:
6.99zł
|
|
Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.
|
Nasza cena:
15.90zł
|
|
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.
|
Nasza cena:
9.39zł
|
|
Makaron ryżowy razowy świderki marki Rapunzel
|
Nasza cena:
14.99zł
|
|
Sezam często jest stosowany w kuchni. Ziarna można spożywać na surowo lub delikatnie uprażone. Można je jeść jako przekąskę lub dodawać do sałatki czy zapiekanki makaronowej lub warzywnej. Wiele osób dodaje sezam do panierki do kotletów. Sezam jest również składnikiem wielu gotowych produktów, w...
|
Nasza cena:
6.84zł
|
|
Soczewica czerwona ziarno Kraj pochodzenia: Kanada Soczewica ziarno jest naturalnym źródłem: Potasu, Fosforu i Żelaza.
|
Nasza cena:
8.89zł
|
|
Chipsy kokosowe Chipsy kokosowe są naturalnym źródłem: Magnezu Żelaza Fosforu Potasu Opakowanie 500 g zawiera 10 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
17.08zł
|
|
SUSZONE POMIDORY Malinowe, koktajlowe, daktylowe, papryczkowe, śliwkowe, lima, san marzano, bawole serca czy pelati. Czerwone, pomarańczowe, zielone, żółte, czarne i czekoladowe… Pomidory to jedne z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Przez dorosłych uwielbiane za orzeźwiające sałatki i kolorowe...
|
Nasza cena:
37.29zł
|
|
Sezam ziarno Kraj pochodzenia: Indie Sezam jest naturalnym źródłem: Fosforu, Magnezu i Żelaza.
|
Nasza cena:
13.72zł
|
|
Mąka z cieciorki Besan - niezastąpiony składnik kuchni indyjskiej oraz ważny element diety roślinnej i bezglutenowej. Chociaż nie jest jeszcze tak popularny jak mąka pszenna, to cieszy się uznaniem wśród miłośników nowych smaków, zdrowego odżywiania i eksperymentów kulinarnych. Co warto o nim...
|
Nasza cena:
14.49zł
|
|
Olej kokosowy nierafinowany, EXTRA VIRGIN idealnie nadaje się do: spożywania na zimno - dzięki wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych idealnie nadaje się do przyrządzania potraw na zimno. Jego delikatny aromat nadaje daniom egzotyczną nutę smaku. pieczenia - jest doskonałym zamiennikiem...
|
Nasza cena:
19.79zł
|
|
Cukier kokosowy jest całkowicie naturalnym cukrem, który jest wytwarzany przez gotowanie małych pąków kwiatowych palmy kokosowej. Ma lekki, podobny do karmelu smak, a zatem jest wyśmienitą alternatywą dla zwykłego cukru. Stosować w takim sam sposób jak zwykły cukier. Można dodać do koktajli,...
|
Nasza cena:
14.50zł
|
|
Cukier kokosowy pochodzi z Indonezji i posiada niezwykle dobroczynne właściwości dla zdrowia. Stanowi świetną alternatywę dla powszechnie stosowanego białego cukru. Nadaje potrawom niezwykle oryginalny smak i aromat o lekko orzechowej i karmelowej nucie. Zawiera fosfor, wapń, magnez, żelazo,...
|
Nasza cena:
23.29zł
|
|
Mąka ryżowa Mąka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodłącznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotną częścią diety bezglutenowej. W Kraju Kwitnącej Wiśni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako...
|
Nasza cena:
12.39zł
|
|
Migdały już od wieków znane są ludzkości. Przypisywane im są wspaniałe właściwości i pozytywny wpływ na ogólny stan zdrowia. Te małe, przypominające kształtem kocie oko, orzeszki są wyjątkowo smaczne i polecane jako dodatek do wielu dań.
|
Nasza cena:
44.98zł
|
|
Ryż arborio (ryż do risotto) Podstawowy i najważniejszy składnik uwielbianego przez Włochów z północy risotto. W Italii danie to serwuje się analogicznie do zup w Polsce - pomiędzy pobudzającą apetyt przystawką, a sycącym daniem głównym. W czym tkwi jego wyjątkowość? Gęste, kremowe, aksamitne!...
|
Nasza cena:
15.39zł
|
|
Sushi to potrawa kojarzona przede wszystkim z kuchnią japońską. Tymczasem jej pierwowzór prawdopodobnie pochodzi z Chin. Mało kto wie także, że w Kraju Kwitnącej Wiśni uznawane jest ono za uliczny (i tani) fast food. Chociaż smak sushi budują dodatki, to jego najważniejszym elementem jest ryż....
|
Nasza cena:
12.56zł
|
|
Kozieradka to popularny chwast rosnący na łąkach i bezdrożach. To cenna roślina, której nasiona znalazły zastosowanie zarówno w kosmetyce i kuchni, ale dzięki właściwościom leczniczym znanym od wieków w Azji, wykorzystuje się ją również w ziołolecznictwie.
|
Nasza cena:
15.58zł
|
|
Kozieradka pospolita znalazła swoje zastosowanie w medycynie, kuchni oraz kosmetyce. W kuchni kozieradka mielona jest cenioną aromatyczną przyprawą, nadaje każdej potrawie specyficzny, oryginalny smak - może być dodatkiem do praktycznie wszystkich potraw: warzywnych, mięsnych, rybnych oraz tych z...
|
Nasza cena:
15.80zł
|
|
Bio 2-jajeczny makaron krajanka 250 g
|
Nasza cena:
7.71zł
|
|
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, jagnięcinę i kiełbasy.
|
Nasza cena:
13.62zł
|
|
Ekologiczny makaron z czarnej fasoli z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.
|
Nasza cena:
16.62zł
|
|
Ekologiczny makaron spaghetti z SOI i czerwoną fasolą adzuki, z wysoką zawartością zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.
|
Nasza cena:
16.62zł
|
|
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
|
Nasza cena:
7.66zł
|
|
Mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje się wyraźnym smakiem kokosowym i delikatnym, słodkim zapachem. Dodając mąki kokosowej, jednocześnie możemy ograniczyć ilość używanego w danej potrawie cukru, dzięki temu, że jest sama w sobie delikatnie słodka. Zabieg ten...
|
Nasza cena:
7.99zł
|
|