Darmowa Dostawa od 249,00 zł
Koszty dostawy od 8,99 zł (punkty odbioru)
Odbiór osobisty za 0 zł:
Warszawa, Wrocław, Białystok, Poznań, Częstochowa, Łódź, Lublin, Szczecin, Piotrków Trybunalski, Zamość,
Suwałki, Ełk,
Grajewo, Chojnice, Świdnica,
Zielonka, Łomża.
Autorka dużo uwagi poświęciła wpływowi mleka i jego przetworów oraz mąki pszennej na nasze zdrowie, a także nietolerancji na gluten, opisała też wiele przyczyn alergii, koncentrując się na jakości współczesnego pożywienia, dodatkach chemicznych dodawanych do żywności, GMO, zakażeniach pasożytniczych czy grzybach Candida. Omówione są dokładnie alergie u dzieci oraz świadome macierzyństwo. Autorka prezentuje naturalne suplementacje oraz receptury preparatów ziołowych jako przykłady niekonwencjonalnych metod leczenia, pomocnych w zmaganiach się z alergiami. W książce zamieszczona jest też tabela zawierająca spis wywołujących alergie dodatków do żywności, ich opis, zastosowanie i skutki uboczne. Sam zamysł napisania książki zrodził się z potrzeby chwili, ponieważ alergie - tak jak otyłość - stały się plagą współczesności, co nalezy sobie jak najszybciej uświadomić. Żyjmy w zgodzie z naturą i korzystajmy z niekonwencjonalnych metod leczenia, gdyż - wedle słów mądrego Hipokratesa - "Przyroda jest lekarzem dla wszystkich chorób". Warto z tej wiedzy skorzystać, gdy ma się na uwadze swoje własne zdrowie.