Zamknij [X] |
Galeria
|
|
“Zbrodnie fast foodów” to książka opisująca, jak przetworzona żywność, po którą dziś sięgamy coraz częściej, wpływa na nasz organizm, rozwój, a przede wszystkim zdrowie.
Chociaż większość z nas jest świadoma tego, że żywność przetworzona sprzedawana w barach fast food nie jest zdrowa, sięgamy po nią coraz częściej. O tym, co tak naprawdę się w niej kryje, przekonamy się z pozycji “Zbrodnie fast foodów”.
Jedzenie słodyczy, białego pieczywa, frytek, czy batoników, to dla nas codzienność. Jak się okazuje, nasze kubki smakowe po zjedzeniu podobnych rzeczy wariują i zachowują się jak narkoman na głodzie. Wołają o jeszcze, chociaż niedługo po zjedzeniu na nowo stajemy się głodni. Dlaczego tak reagujemy na przetworzone jedzenie? Jak wpływa ono na nasz mózg, inteligencję, rozwój? Czy rzeczywiście podając takie dania dzieciom, nie wyrządzamy im krzywdy?
Książka “Zbrodnie fast foodów” dzieli się z nami rzetelną wiedzą na temat działania koncernów spożywczych i ich intencji. Tak naprawdę nikomu nie zależy na tym, abyśmy byli zdrowi. Liczy się zarobek, a im częściej sięgamy po gotowe produkty, tym bardziej sobie szkodzimy. Pozycja zawiera cenne informacje na temat tego, co powinniśmy jeść, a przede wszystkim jak przestać być uzależnionymi od śmieciowego jedzenia. Cukier, sól i dodawane składniki potrafią namieszać w naszych organizmach z naprawdę tragicznymi skutkami.
Przeczytaj fragment
O autorze
Joel Fuhrman urodził się 2 grudnia 1953 r. To amerykański lekarz celebrytów, który propaguje dietę bogatą w mikroelementy.
Były zawodnik łyżwiarstwa figurowego, doznał poważnej kontuzji, która usunęła go z rywalizacji. Mówi, że terapia lekami alternatywnymi pomogła przyspieszyć jego powrót do zdrowia i skłoniła go do zostania lekarzem. Jego praktyka opiera się na specyficznym podejściu żywieniowym do otyłości i chorób przewlekłych, określanym również jako dieta dietetyczna lub restrykcyjna. Napisał kilka książek promujących jego dietetyczne podejście i sprzedaje pokrewną linię produktów związanych z odżywianiem. Od kwietnia 2013 r. Jego książka "Eat to Live" utrzymywała się na liście bestsellerów "New York Times Advice & Misc" przez 90 tygodni.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |