Do progu (249,00 zł) Darmowej Dostawy (InPost Paczkomat® 24/7)
brakuje Ci 249,00 zł.
Sprawdź koszt dostawy
-
InPost Paczkomat® 24/7
od 12,99 zł
-
ORLEN Paczka odbiór w punkcie
od 12,99 zł
- Odbiór w placówce Poczty od 14,99 zł
- Odbiór na stacji PKN Orlen od 14,99 zł
- Odbiór w sklepie Żabka od 14,99 zł
- Odbiór w Freshmarkecie od 14,99 zł
-
Kurier DPD
od 14,99 zł
-
Kurier miejski Nadajesz.pl - Białystok
od 14,99 zł
-
Kurier INPOST
od 16,99 zł
-
Żabka,
Dino, Lidl, punkty DPD Pickup i automaty paczkowe
od 9,99 zł
Prezentowany reprint to jedna z pierwszych książek, dotyczących wyrobu win owocowych i miodów, wydanych na ziemiach polskich. Jej autorem był wybitny specjalista - inspektor winnic w Austro-Węgrzech. Jak sam pisze we wstępie, już wtedy - na przełomie XIX i XX wieku - wina produkowane z owoców były lekceważone i niedoceniane, co tłumaczy interesami importerów południowoeuropejskich win gronowych. Wśród przedstawionych przepisów znajdują się receptury na tradycyjne polskie trunki, czyli miody pitne, a także wina z: - jagód, - malin, - porzeczek, - agrestu, - wiśni, - tarki (tarniny), - głogu, - berberysu, - rabarbaru, - liści winogron, - soku z brzozy. Przepisy proponowane przez Autora to tradycyjne polskie receptury. By z nich skorzystać, musimy jedynie poznać trzy terminy obecnie raczej nieużywane, a występujące w książce: rozynki - suszone winogrona, 1 kwarta - ok. 0,95 litra, 1 funt - ok. 0,4 kg.
Dane producenta:
Księży Młyn Dom Wydawniczy Michał Koliński, Księży Młyn 14, 90-345, Łódź, Polska, tel. 426327861, biuro@km.com.pl