Ta strona korzysta z plików cookies. Warunki przechowywania i dostępu do cookies możesz ustawić w Twojej przeglądarce. Więcej informacji o cookies.

zamknij

Magiczne Bestsellery

  |  

Polecamy

  |  

Horoskop

  |  

Salon Wróżb i Magii

  |  

Magiczny Blog

  |  

Kontakt / O nas

  |  

Koszty dostawy

Zamknij [X]
Galeria
Liofilizowane kultury starterowe do jogurtu L+
Liofilizowane kultury starterowe do jogurtu L+
Galeria okno

Liofilizowane kultury starterowe do jogurtu L+

Ocena: 0.0 (Brak ocen)
Dostępność:
P R O D U K T   N I E D O S T Ę P N Y
Opis produktu Liofilizowane kultury starterowe do jogurtu L+

27.00

PRODUKT NIEDOSTĘPNY Zapytaj o dostępność

Ze względu na bogaty i różnorodny skład bakteryjny jest najbardziej uniwersalny i odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych. Różne grupy bakterii wspierają się nawzajem w korzystnym działaniu na nasz organizm. Polecany na początek w celu wsparcia odbudowy flory bakteryjnej przewodu pokarmowego oraz później na zmianę z innymi produktami jako kontynuacja kuracji.

Zawiera kultury bakterii :

  • Lactococcus acidophilus
  • Bifidobakterium lactis
  • Streptococcus thermophilus
  • Lactobacillus delbrueckii subs. lactis


Oprócz tego, ze jogurt L + ma korzystne działanie na przewód pokarmowy: wpływa na poprawę trawienia i wchłaniania pokarmów, poprawia perystaltykę jelit, wytwarzane przez bakterie substancje takie jak m.i.n.kwas mlekowy powodują zwiększenie skuteczności w walce ze szkodliwymi bakteriami, grzybami.

1 szt / saszetka wystarcza na 1 litr mleka. Czyli z 1 saszetki otrzymujemy 1 litr Jogurtu L+. Po zrobieniu odkładamy 4 łyżki do osobnego pojemnika/słoiczka jako zaczyn na kolejne namnażanie, lub spożywamy zrobiony jogurt i pod koniec zostawiamy około 4 łyżki.

Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii pomagają przywrócić prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość). Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości. Witamina B₂, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy.

ZALETY DOMOWEGO JOGURTU

  • Składniki mineralne to m.i.n. duża ilość wapnia organicznego.
  • Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organiźmie, a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany.
  • Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.
  • Nie zawiera glutenu.
  • Wzmacnia paznokcie i włosy.
  • Ma duże zastosowanie w kosmetyce –można stosować także zewnętrznie np.przy rozstępach skórnych.
  • Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.
  • Nie zawiera cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych.


Z NASZEGO JOGURTU MOŻNA TEŻ ROBIĆ SER. Wówczas zarówno ser jak i serwatka nadają się do spożycia oraz celów kosmetycznych.

Uwaga: Cena dotyczy jednej saszetki
 

Składniki:

Streptococcus thermophilus*, Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis*, Lactobacillus acidophilus*, Bifidobacterium lactis* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze:

W 100 g:

  • Wartość energetyczna - 1530 kJ / 366 kcal
  • Tłuszcz - 0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
  • Węglowodany - 90 g
  • w tym cukry - 90 g
  • Białko - 0 g
  • Sól - 0  g
Sposób przygotowania i przechowywania:

Najlepiej używać mleka pełnotłustego krowiego lub koziego.

1. Podgrzać 1 litr mleka do temp 80 st. C, aby zabić obce bakterie (na powierzchni mleka pojawia się pierwszy kożuszek). W przypadku używania mleka pasteryzowanego to należy podgrzać je do temp. 42 st. C

2. Przelać mleko do naczynia (np. szklanego słoika) i studzić do temp. 42 st. C. Ważne: Naczynie musi mieć szczelną pokrywkę!

3. Otworzyć saszetkę z bakteriami, wsypać je do mleka, mieszać i szczelnie zamknąć naczynie.

4. Zostawić do fermentacji nawet do 12 godzin w temp. około 42 st. C aż do uzyskania właściwej gęstej konsystencji. W tym celu można wstawić słoik do garnka z bardzo ciepłą wodą poniżej poziomu zakretki lub nagrzanego wcześniej piekarnika, albo zawinąć w koc. Unikać wstrząsania naczyniem!

5. Po skawaszeniu zdjąć pokrywkę i przechowywać w lodówce.

Tak przygotowany produkt nadaje się do spożycia, ale również stanowi źródło bakterii do następnego namnażania. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, zacienionym miejscu. Produkt po przygotowaniu może być przechowywany w lodówce do 7 dni.

Szczegóły produktu Liofilizowane kultury starterowe do jogurtu L+
Recenzje produktu Liofilizowane kultury starterowe do jogurtu L+ - przeczytaj opinie klientów:

Podobne produkty
Kultury smaków Kultury smaków

Cena: 44.91 zł
Od początków swego istnienia Ameryka była prawdziwym tyglem kulturalnym. Przywożąc do Stan...
eBook Asertywność i Samorealizacja Kobiet: Perspektywa Kultury i Społeczeństwa mobi epub Asertywność i Samorealizacja Kobiet: Perspektywa Kultury

Cena: 6.24 zł
Książka przedstawia różne psychologiczne aspekty życia kobiet. Omawia znaczenie asertywnoś...
eBook W kręgu kobiet: Wprowadzenie do psychologii płci i kultury mobi epub W kręgu kobiet: Wprowadzenie do psychologii płci i kultury

Cena: 7.00 zł
Książka opisuje psychologiczne aspekty bycia kobietą we współczesnym świecie. Omawia różno...
eBook Umiejętności miękkie w pracy: diagnozowanie, rozwój i budowanie kultury organizacyjnej mobi epub Umiejętności miękkie w pracy: diagnozowanie, rozwój i budowanie

Cena: 17.20 zł
„Umiejętności miękkie w pracy przedstawia podstawowe pojęcia związane z umiejętności...
Zakwaski Żywe kultury bakterii do jogurtu 2 szt. Żywe kultury bakterii do jogurtu

Cena: 17.20 zł
Zakwaska do JOGURTu VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogu...
Kultury smaków. Przepisy z całego świata Kultury smaków. Przepisy z całego świata

Cena: 19.96 zł
Od początków swego istnienia Ameryka była prawdziwym tyglem kulturalnym. Przywożąc do Stan...
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207
+48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl

Copyright © 2004-2025 CzaryMary.pl