Darmowa Dostawa od 249,00 zł
Koszty dostawy od 8,99 zł (punkty odbioru)
Odbiór osobisty za 0 zł:
Warszawa, Wrocław, Białystok, Poznań, Częstochowa, Łódź, Lublin, Szczecin, Piotrków Trybunalski, Zamość,
Suwałki, Ełk,
Grajewo, Chojnice, Świdnica,
Zielonka, Łomża.
Wszyscy chcemy być zdrowi i mieć dobrą kondycję. Niestety często zapominamy, że nasze organizmy nie potrzebują garści tabletek, bo potrafią bronić się same przed różnymi chorobami. Ważne jest, żebyśmy nauczyli się dbać o nasz układ odpornościowy, zmieniając nawyki żywieniowe i zachowując harmonię pomiędzy ciałem a duchem.
I wcale nie chodzi o żadną rewolucję czy dietę cud! A jedynie o świadomy sposób odżywiania i o zastąpienie produktów wysokoprzetworzonych naturalnymi, jedzenie sezonowych warzyw i owoców czy rezygnację z białej mąki na rzecz mąki z pełnego przemiału. Już tak niewielkie zmiany wystarczą, aby poprawić odporność, odciążyć serce, a także zmniejszyć ryzyko zachorowania na cukrzycę i inne choroby cywilizacyjne. Jak mawiają specjaliści: domowe posiłki to klucz do zdrowia. Ta książka pomoże Ci go odnaleźć!
Renata Ciemięga - szef Działu Zdrowie
"Samo Zdrowie" i "Dobre Rady"
Wspomaganie pracy układu odpornościowego za pomocą właściwego sposobu odżywiania ułatwi utrzymanie dobrego stanu zdrowia lub, w razie potrzeby, pomoże zwalczyć chorobę. Medycyna jedynie wspiera proces leczenia sterowany przez układ immunologiczny naszego organizmu. To więc my sami mamy największy wpływ na naszą odporność, prowadząc odpowiedni styl życia i odżywiając się właściwie.
Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu naturalnego odżywiania wzmacniającego odporność opartego na zasadach makrobiotyki i medycyny chińskiej, zweryfikowanej i zmodyfikowanej na potrzeby naszych czasów (według badań naukowych).
W książce znajdziesz informacje o:
• Funkcjonowaniu układu odpornościowego
• Objawach osłabienia odporności
• Wzmacnianiu czynności obronnych organizmu
• Skoncentrowanych, naturalnych źródłach minerałów i witamin
• Niedoborach pokarmowych i sposobach ich identyfikacji
• Przygotowaniu prostych i odżywczych posiłków wzmacniających odporność (ponad 130 przepisów).