Magiczne Bestsellery

  |  

Polecamy

  |  

Horoskop

  |  

Salon Wróżb i Magii

  |  

Magiczny Blog

  |  

Kontakt / O nas

  |  

Koszty dostawy

Zamknij [X]
Galeria
Zielona kuchnia 24/7Zielona kuchnia 24/7Zielona kuchnia 24/7Zielona kuchnia 24/7Zielona kuchnia 24/7Zielona kuchnia 24/7Zielona kuchnia 24/7
Zielona kuchnia 24/7
Galeria okno

Zielona kuchnia 24/7

Autor: Jessica Nadel
Ocena: 5.0 (1 ocena) Zobacz recenzje »
Typ produktu Ilość stron: 176
Oprawa: Miękka
Dostępność:
48 godzin + czas dostawy
Opis książki Zielona kuchnia 24/7

42.42

Ilość
Dodaj do schowka

Odkryj i pokochaj zieleninę!

Jeżeli próbujesz wprowadzić do swojej diety więcej zieleniny, lecz na widok sałaty uciekasz gdzie pieprz rośnie, książka „Zielona kuchnia 24/7” pomoże ci przemycić pyszne i zdrowe zielone warzywa do każdego posiłku w ciągu dnia – od śniadania po deser. Naleśniki ze szpinakiem? Chleb kukurydziany z jarmużem? A żebyś wiedział!

Oto zbiór ponad stu zachęcających, nowatorskich wegańskich przepisów, które za pomocą ponad 40 zielonych warzyw, dadzą ci „energetycznego kopa”. Wśród nich znajdują się klasyczne brokuły czy cukinia, niezwykle wartościowe dla zdrowia botwina czy brukselka, ale także rzadko spotykana zielenina, jak spirulina czy algi morskie. Wśród przepisów znajdziesz:

  • Czekoladowe smoothie;
  • Samosy i burritos z groszkiem;
  • Frytki z polenty z pesto z pikantnym sosem aioli;
  • Ciasto z cytryny i pietruszki na bazie oliwy z oliwek;
  • Bolognese z makaronem z cukinii;
  • Tort czekoladowy z orzechami i awokado.

 

Dzięki przepisom z „Zielonej kuchni 24/7” możesz jeść zdrowo i lekko,
nie rezygnując przy tym ze słodyczy!

 

Fragment książki "Zielona kuchnia 24/7"


MAMA NIE MYLIŁA SIĘ, MÓWIĄC CI, BYŚ JADŁ ZIELENINĘ. Jest ona bogata w witaminy, minerały, antyoksydanty i inne podstawowe składniki odżywcze. Obfituje w chlorofil, ma właściwości alkalizujące, wspomaga też naturalne odtruwanie organizmu. Udowodniono także, że obniża ryzyko zapadnięcia na wiele takich schorzeń, jak cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory.

Zanim zostałam weganką, nie zawsze zajadałam się zieleniną. Można powiedzieć, że tak jak dla większości dzieci stanowiła ona dla mnie najmniej lubianego reprezentanta warzyw. Moja mama przykrywała zielone warzywa odpowiednią ilością sosu serowego, mogłam więc spałaszować cały talerz brokułów, a w pewnym momencie zaczęłam nawet lubić sałatki. I wtedy stało się coś, co spowodowało przełom. Po raz pierwszy zaczęłam pichcić w trakcie obozów kajakarskich, które prowadziłam na letnich zgrupowaniach, i szybko okazało się, że to kocham. Później, kiedy robiłam zakupy i gotowałam jako studentka, odkrywając niesamowite stragany warzywne, poszerzałam listę kupowanych produktów o coraz to nowsze zielone warzywa.

Moje poważne zauroczenie zieleniną miało miejsce kilka lat później, kiedy po raz pierwszy zapisałam się do Community Supported Agriculture (CSA), by dostarczano mi warzywa. Poznałam w ten sposób różne ich rodzaje, które były dla mnie nowe i rozbudziły moją wyobraźnię. Od tamtej pory „wpadłam” na dobre, jak śliwka w kompot.

Zaczęłam poznawać świat zieleniny, z pasją przygotowując pyszne, pełnowartościowe, oparte na produktach roślinnych pożywienie. Zielone warzywa liściaste i wiele innych zielonych jarzyn to nie tylko jedne z najbardziej odżywczych pokarmów, jakie można nabyć w sklepach. Są też bardzo uniwersalne. Kiedy włączysz smoothie do swojej diety, pozycja ta nie opuści już twojego menu. Niesamowite pasty można przyrządzić dzięki rosnącym w ogrodzie cukinii czy jarmużowi... No cóż, trzeba przyznać, że ostatnimi laty stał się ON kultowym warzywem. Zdaje się, że kiedy podglądam zawartość czyjegoś koszyka (och, nie mów mi tylko, że ty nie robisz tego samego!), zauważam, że każdy zapełnia go zieleniną.

Trudno dziś przejść obojętnie obok targów, straganów czy większego warzywniaka, nie zauważywszy różnego rodzaju zielonych warzyw – wszelakiego rodzaju zapakowanych sałat, główek kapusty, kiełków, brokułów, boćwiny, cukinii i wielu innych. Wraz z wciąż kiełkującą modą na zdrowe odżywianie zielenina staje się obowiązkową pozycją. Mimo to wielu ludzi zjada jedynie jedną czy dwie porcje warzyw dziennie, ograniczając się do sałatki lub przystawki.

Wniosek wynikający z tej książki jest jasny: naprawdę można jeść i, co ważniejsze, rozkoszować się większą ilością warzyw o zielonych liściach i innymi członkami „zielonej” rodziny warzyw. Czasy nudnych, rozmemłanych i ugotowanych kapusty czy brokułów odchodzą do lamusa. Pokażę ci, jak włączyć do twojej codziennej diety proste do przyrządzenia potrawy, którymi zajadać się będzie cała twoja rodzina, bez względu na porę czy okazję. Czy to śniadanie, lunch, kolacja, niedzielna kawa z przyjaciółmi czy rodzinne święto, sprawię, że zawsze będziesz miał na nie pomysł.

[fragment Wstępu, s. 6]
 

Przeczytaj dłuższy darmowy fragment książki "Zielona kuchnia 24/7"


O autorce

Jessica Nadel to autorka popularnego bloga zatytułowanego „Cupcakes AND Kale”. Pasjonatka zdrowej, lokalnej kuchni, opartej na daniach na bazie roślin. Uważa, że w diecie pełnej energetycznych i bogatych w składniki odżywcze potraw jest też miejsce na jedną czy nawet dwie babeczki. Jest właścicielką Oh My Bakeshop, piekarni specjalizującej się w naturalnych i organicznych wypiekach na zamówienie, przeznaczonych dla wegan. Mieszka w Ontario w Kanadzie.

Szczegóły książki Zielona kuchnia 24/7
  • Autor: Jessica Nadel
  • Wydawnictwo Vivante
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2015
  • Ilość stron: 176
  • Format: 246×190 mm
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788364645945
  • Język: polski
  • Podtytuł: Ponad 100 szybkich, łatwych i niebanalnych przepisów na potrawy z zielonymi warzywami
  • Oryginalny tytuł: Greens 24/7: More Than 100 Quick, Easy, and Delicious Recipes for Eating Leafy Greens and Other Gree
  • Tłumacz: Karolina Łachmacka
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788364645945
  • EAN: 9788364645945
  • Wymiary: 19x24.5 cm
Recenzje książki Zielona kuchnia 24/7 - przeczytaj opinie klientów:

ocena: 5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetna książka. Sporo ciekawych i prostych przepisów, które pomogą pokochać zdrowe jedzenie.
Podobne produkty
Kuchnia zdrowia i młodości Kuchnia zdrowia i młodości

Cena: 11.92 zł
Napisałam tę książkę, aby zachęcić do pełnowartościowego odżywiania się, opartego na natur...
Świeca z parafiny zielona Świeca z parafiny zielona

Cena: 4.50 zł
Zielona świeca wykonana w całości z barwionej parafiny. Szczególnie polecana do magicznych...
Fleksitarianizm. Zielona kuchnia bez wyrzeczeń Fleksitarianizm. Zielona kuchnia bez wyrzeczeń

Cena: 55.99 zł
Chcesz zdrowo się odżywiać i jednocześnie zadbać o planetę? Jedz dużo warzyw i mało mięsa!...
Zielona kuchnia jednogarnkowa Zielona kuchnia jednogarnkowa

Cena: 39.96 zł
Nie trzeba nikogo przekonywać, że dieta oparta na produktach roślinnych wpływa dodatnio na...
Kuchnia włoska. Kuchnia domowa. Poradnik Kuchnia włoska. Kuchnia domowa. Poradnik

Cena: 4.08 zł
Kuchnia włoska to nie tylko pizza i spaghetti, włoskie dania odznaczają się dużą rozmaitoś...
eBook Kuchnia Polska. Kuchnia wielkopolska mobi epub Kuchnia Polska. Kuchnia wielkopolska

Cena: 5.57 zł
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu W...
Zielona kuchnia jednogarnkowa Zielona kuchnia jednogarnkowa

Cena: 28.58 zł
Nie trzeba nikogo przekonywać, że dieta oparta na produktach roślinnych wpływa dodatnio na...
eBook Kuchnia Polska. Kuchnia małopolska mobi epub Kuchnia Polska. Kuchnia małopolska

Cena: 5.57 zł
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu M...
Zielona kuchnia 24/7 Zielona kuchnia 24/7

Cena: 24.95 zł
Odkryj i pokochaj zieleninę! Jeżeli próbujesz wprowadzić do swojej diety więcej ziele...
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207
+48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl

Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl