Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Sztuka oszukiwania kupującego została doprowadzona do doskonałości. Maskowanie przeterminowanych produktów żywnościowych to część obowiązków sprzedawcy, co stanowi tajemnicę poliszynela. Rzecz w tym, że zabrania się wyrzucania zepsutych produktów. Sprzedawca musi je sprzedać po cenie produktu wysokiej jakości. W przeciwnym razie właściciel kramu odliczy wartość przeterminowanego produktu, który nie został sprzedany z pensji sprzedawcy. Dlatego trzeba przeterminowanym towarom nadać atrakcyjny wygląd. Bez oszustwa nie ma sprzedaży. Hipermarkety na wszelkie sposoby starają się zwiększyć obrót, na przykład wydłużając okresy przydatności towarów. Przeterminowane produkty na nowo się pakuje, okleja i wystawia na ladę.
Słyszałeś dowcip o tym, że mięso może wyleczyć każde zapalenie? Prawda jest prosta: jeśli zwierzę zachoruje, weterynarze podają mu ogromne dawki antybiotyków. Jeśli leczenie nie pomogło, zwierzę idzie na ubój. Taką właśnie drogą ogromne dawki antybiotyków trafiają najpierw do mięsa, a potem do organizmu człowieka.
Z niniejszej książki poznasz: metody oszustwa stosowane w hipermarketach. Najbardziej rozpowszechnione metody oszukiwania przy sprzedaży mięsa, ryb, nabiału, olejów roślinnych, herbat, kaw.
Dowiesz się także:
Spis treści
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |