Zamknij [X] |
Galeria
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życia
W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.
Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki
100 autentycznym, prostym przepisom,
bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.
Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:
Poznaj foodsharing w koreańskim wydaniu
Z dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu...
Jina Jung
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2025 CzaryMary.pl |