Zamknij [X] |
Galeria
|
![]() |
![]() |
W listopadzie ukaże się nakładem wydawnictwa Hanami pierwsza w Polsce publikacja poświęcona japońskiej kulturze żywieniowej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek zatytułowana Tradycje kulinarne Japonii. Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni.
Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.
Od kiedy Japończycy jadają sushi?
Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem?
Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków?
Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze restauracje - wcześniej czy później
niż we Francji?
Jakiej potrawy nigdy nie spróbuje cesarz?
Z czego w Kraju Kwitnącej Wiśni przygotowuje się desery i słodycze?
Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie Państwo w tej książce - pierwszej w Polsce publikacji poświęconej japońskiej kulturze żywieniowej.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2025 CzaryMary.pl |