Zamknij [X] |
Galeria
|
![]() |
![]() |
Ekologiczna Spirulina 500 mg Suplement diety
Spirulina to niebiesko-zielona alga, która jest źródłem witaminy B12 i żelaza oraz witaminy A.
Spirulina to jednokomórkowa alga należąca do rodzaju Cyanobacteria (niebieskozielonych alg). Swoją charakterystyczną niebiesko-zieloną barwę zawdzięcza obecności w swojej strukturze komórkowej zarówno pigmentu chlorofilowego (zielonego), jak i fikocyjaninowego (niebieskiego). Nazwa spirulina pochodzi od łacińskiego słowa oznaczającego „spirala”.
Algi Spirulina zawierają:
EKOLOGICZNE ALGI EKOLIFE NATURA
Algi Ekolife Natura są uprawiane i przetwarzane zgodnie z rygorystycznymi normami ekologicznymi. Producent posiada wdrożony w firmie system zarządzania jakością, kontroli i identyfikowalności, zgodny z normami ekologicznymi. Algi Ekolife Natura nie mogą zawierać syntetycznych środków chemicznych i nie są modyfikowane genetycznie. Uprawy alg Ekolife Natura obowiązują bardzo rygorystyczne wymagania dotyczące źródła wody i środowiska. Algi Ekolife Natura posiadają certyfikaty uprawnionej jednostki kontroli ekologicznej.
UPRAWA EKOLOGICZNYCH ALG EKOLIFE NATURA
Algi Ekolife Natura uprawiane są w stawach hodowlanych w chińskiej prowincji Hajnan. Prowincja Hajnan położona jest na skrajnym południu Chin.
Dlaczego pogoda jest ważna przy uprawie mikroalg?
Różnica między temperaturą zimową i roczną w prowincji Hajnan jest niezwykle mała. Przeciętnie panuje tam wysoka temperatura. Proporcja dni słonecznych sięga 1780-2600 godzin w roku. Ilość promieniowania słonecznego sięga od 4500 do 5800 megadżuli na metr kwadratowy. Udział opadów rocznych sięga 1500-2500 mm.
Dlatego pogoda w prowincji Hajnan jest idealna do uprawy alg, takich jak Spirulina i Chlorella.
Dorzecza uprawne położone są z dala od obszarów miejskich, gdzie nie występuje przemysł ciężki ani intensywne rolnictwo. Dlatego nasze algi nie zawierają pestycydów, herbicydów i innych substancji zanieczyszczających.
Woda wykorzystywana w basenach do hodowli alg pozyskiwana jest z podziemnych źródeł, które są sprawdzane kilka razy w roku, a wyniki analiz potwierdzają ich integralność.
Nawozy stosowane do uprawy Spiruliny i Chlorelli posiadają certyfikaty ekologiczne.
Producent zapewnia także nienaganną jakość produktu końcowego poprzez:
Do suszenia alg stosuje się specjalną technikę suszenia zwaną „suszeniem rozpyłowym”. Suszenie tą metodą zapewnia zachowanie większości składników odżywczych w algach.
Zgodnie z rygorystycznymi normami ekologicznymi producent zapewnił pełną identyfikowalność od nasion po procesy produkcyjne (uprawa, mycie, suszenie, pakowanie, przechowywanie, transport i sprzedaż).
Dział kontroli jakości szczegółowo sprawdza, analizuje i testuje każdą partię.
W algach bada się zawartość:
Wgląd w analizy jakościowe można uzyskać w siedzibie Ekolife natura w Trzinie.
Produkt posiada certyfikat ekologiczny potwierdzający najwyższą jakość.
RÓŻNICA MIĘDZY CHLORELLĄ A SPIRULINĄ
Ekologiczna spirulina (Arthrospira platensis).
Zawartość w 1 tabletce:
Ekologiczna spirulina 500 mg dostarcza:
Zawartość w 12 tabletkach:
Ekologiczna spirulina 6000 mg dostarcza:
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Osoby przyjmujące leki lub chore przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
ŻELAZO: Jeśli produkt jest przeznaczony dla kobiet w ciąży, stosować po konsultacji z lekarzem.
Ekolife natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Słowenia, info@ekolife.si
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2025 CzaryMary.pl |