Magiczne Bestsellery

  |  

Polecamy

  |  

Horoskop

  |  

Salon Wróżb i Magii

  |  

Magiczny Blog

  |  

Kontakt / O nas

  |  

Koszty dostawy

Zamknij [X]
Galeria
Kombucza, kefir i spółkaKombucza, kefir i spółkaKombucza, kefir i spółkaKombucza, kefir i spółkaKombucza, kefir i spółka
Kombucza, kefir i spółka
Galeria okno

Kombucza, kefir i spółka

Autor: Lokki
Ocena: 0.0 (Brak ocen)
Typ produktu Ilość stron: 160
Oprawa: twarda
Dostępność:
24 godziny + czas dostawy
Opis książki Kombucza, kefir i spółka

37.04

Ilość
Dodaj do schowka

Zostań hodowcą bąbelków!

Choć fermentowane napoje znane są od wieków, ostatnio przeżywają prawdziwy renesans. Teraz możesz przygotować je we własnym domu! Poznaj smak samodzielnie przygotowanych kefiru, kombuczy, amazake, cydru, lassi i rejuvelacu. Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz domowego miodu pitnego, nigdy nie sięgniesz po słodkie napoje gazowane ze sklepu.

Choć fermentację odkryto w wyniku błędu, jej magii bardzo szybko ulegli ludzie z różnych stron świata. Fermentowanie gwarantowało dłuższą przydatność do spożycia, ale też zapewniało zupełnie nowe doznania smakowe. W Rosji powstał kefir, amazake sprezentowali nam Japończycy, lassi dotarło do nas z Indii, a miód pitny z Afryki.

Przygotowane w domu kefiry, kombucza lub cydry nie tylko świetnie smakują, ale też pozytywnie wpływają na zdrowie. Ich picie odżywia mikrobiotę jelitową, a nie od dziś wiadomo, że jelita to nasz drugi mózg. Nie musisz łykać tabletek, żeby dostarczyć probiotyków swojemu organizmowi – wystarczy zdrowa dieta i kilka łyków fermentowanych napojów każdego dnia.

Tajniki dzikiej fermentacji poznasz dzięki Ninie i Sebastianowi, którzy w 2015 roku otworzyli na południu Francji browar Lökki. Produkują w nim ekologiczne i zdrowe napoje fermentowane. Teraz dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem z tobą.

To prostsze, niż myślisz!

Szczegóły książki Kombucza, kefir i spółka
  • Tytuł: Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata
  • Autor: Lokki
  • Wydawnictwo Znak Koncept
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2022
  • Ilość stron: 160
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788324082957
  • Język: polski
  • Podtytuł: Fermentowane napoje z całego świata
  • Oryginalny tytuł: Kefir, kombucha et cie
  • Tłumacz: Justyna Nowakowska
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788324082957
  • EAN: 9788324082957
  • Wymiary: 165x234
Recenzje książki Kombucza, kefir i spółka - przeczytaj opinie klientów:

Podobne produkty
eBook Bezu-bezu i spółka mobi epub Bezu-bezu i spółka

Cena: 22.87 zł
Zbiór prześmiesznych opowiadań Grzegorza Kasdepke, w których wspomina swoje pierwsze lata ...
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207
+48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl

Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl