Zamknij [X] |
Galeria
|
|
M±ka gryczana
M±ka gryczana (tatarczana) jest ciemn± m±k± uzyskiwan± przez zmielenie ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalony smak.
Zastosowanie
M±kę gryczan± używa się wła¶ciwie wszędzie tam, gdzie używa się m±kę pszenn±: ciasta, nale¶niki, makarony. Należy pamiętać, aby mieszać m±kę gryczan± z m±k± pszenn±, ponieważ produkty na bazie samej m±ki gryczanej s± bardzo kruche i łatwo się rozpadaj±. M±ka ta używana jest dla wzmocnienia smaku wypieków i makaronu. M±ka gryczana stosowana w wypiekach zdecydowanie podnosi warto¶ć odżywcz± produktu a także zwiększa wchłanianie wody przez m±kę.
M±ka z ziaren gryki.
W 100 g:
Witaminy i składniki mineralne:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczon± odpowiedzialno¶ci± sp.k. Al. Tysi±clecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |